Hírlevél, 2009. október

Kedves Lakótársaink!

E heti hírlevelünkben az október 10-i, szombati közterületi takarítással kapcsolatos tudnivalókról értesítjük Önöket.

A közterületi takarítás célja, hogy a házak előtt a járdaszegélyt, az útszegélyt, az árkokat tisztítsuk meg a felgyülemlett földtől, gallyaktól, szeméttől. Az avargyűjtés is részben esedékes már, bár a fák lombja még szinte teljes. A később összegyűjtött faleveleket a hetente kijáró zöldhulladék gyűjtő FKFV autó zsákolva illetve darabolva/összekötve elszállítja majd.

A szombati takarításhoz zsákot lehet kérni, az átvételt aláírással igazolni kell. Fontos tudni, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben ezekkel a zsákokkal kizárólag ezen az egyetlen napon lehet az ingyenes elszállítás lehetőségével élni, azok később nem használhatók fel az ingyenes elszállítás igénybe vételére:

  • csütörtökön és pénteken az Aranyalma utcai kisközértben
  • a takarítás napján, szombaton reggel 8-tól, egész délelőtt a Gladiátor utcai játszótéren
  • Gyűjtőhelyek, ahonnan az önkormányzat támogatásával a zsákokat a takarítást követően elszállítják:

 

1. az aquincumi amfiteátrum bejárata

2. Zsófia utca – Gladiátor utca, sarok

3. Ringató utca – Gladiátor utca, sarok

4. Nádszál utca – Gladiátor utca, sarok

5. Gladiátor út, játszótér előtti terület, E + E hulladék gyűjtőhelye is

6. Prés utca – Gladiátor utca, sarok

7. Aranyalma utca – Ádámföldi utca, sarok

8. Ádámföldi utca – Ringató utca, sarok a HÉV felüljárónál

9. Szentendrei út –Sajtoló utca, sarok

10. Rozália utca – Víznyelő utca, sarok

11. Rozália utca – Prés utca, sarok

 

A lakott területen kívüli helyeken, az amfiteátrumnál, a Schäffer-árok mentén, a Mocsáros-dűlőnek a lakott területhez közeli oldalán, a korábbi évekhez hasonlóan, az Árpád Gimnázium tanulói segítenek a szemétgyűjtésben.

Kérjük Önöket, hogy a házak előtti takarítást megelőzően vagy utána csatlakozzanak a gimnazistákhoz, bárhol, a Mocsáros-dűlő területén gyűjtsenek össze minden szemetet, ami a környezetet károsítja és csúfítja. Az eddigi takarítási akciók szomorú tapasztalata, hogy a lakók közül nagyon kevesen vettek részt a munkában és fölhívásaink, figyelmeztetéseink ellenére, Önök közül sokan kihordják, vagy kihordatják a zöldhulladékot és a kommunális hulladékot a Mocsárosba. A terület elkoszolódását nem kizárólag az ideszállított szemét okozza, köztünk is sokan vannak, akik a közterület állapotára igénytelenek, rendszeresen, akarattal szemetelnek. Ne tegyék! Kérésünk ismételten az, hogy szíveskedjenek kihasználni ezt a napot, legyen a Mocsáros-dűlő területe tiszta, legyen szép, szemétmentes! Nem utolsósorban azt kérjük, szíveskedjenek a gimnazisták segítségét értékelni és kihasználni, jöjjenek, Kedves Lakótársaink a Mocsárosba, és dolgozzanak a gimnazistákkal együtt vagy mellettük!

Délben minden fáradt takarító ebédet kap a pihenőparkban. A takarítási nap délutánján a sportpályákat és a játszóteret térítésmentesen használhatják, kosárlabdázni, röplabdázni, sakkozni lehet majd.  

 

Kérjük, ne szennyezzék a levegőt szemét- és avarégetéssel. Aki teheti, komposztáljon! Az önkormányzati komposztálási akció során 20 család kapott komposztáló berendezést. A komposztálás hasznosságáról a www.szike.hu weboldalon nagyon sok fölhasználható tanácsot olvashatnak.

 

Az E + E (elektromos és elektronikai) hulladék és használt gumiabroncs gyűjtőhelye a Gladiátor utcai pihenőpark és játszótér bejárata előtti terület, reggel 8-tól délután 1-ig. Az elszállítás aznap délután megtörténik, ezért ilyen jellegű hulladékot kérjük, délelőtt hozzanak!

 

Veszélyes hulladékot (hígító, festék, akkumulátor, sav, vegyszer) itt nem gyűjtünk, hozzánk legközelebb a Mátyás király úton, a TIC nagy parkolójában lehet azt október 10-én délelőtt leadni.

 

 

 

 

Idén, még a tél beállta előtt, a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve, adományt gyűjtünk rászoruló, sokgyermekes, szegény családok részére. Különösen fontos lenne gyermekruhát gyűjtenünk, azon kívül babakocsit, rollert, kisbiciklit, játékokat, könyveket, edényeket, ágyneműt, tisztálkodószereket, törölközőt, háztartási gépeket. Bútor begyűjtésére sajnos most nincs lehetőség.

Kérjük, hogy adományaikat 10-én, szombaton a játszótéri konténerházban adják le. Amennyiben más időpontban szeretnének csatlakozni az adományozókhoz, kérjük, ímélben vagy telefonon jelezzék azt: mocsaros@freemail.hu, stampfka@freemail.hu, 2426271.

Az adományozás lehetőségét folyamatosan biztosítjuk, hiszen a januári karancskeszi adományozásunkat is szeretnénk megismételni!

 

Továbbra is várjuk tájépítészettel, kertészettel foglalkozó szakemberek tanácsadói segítségét az Ökotárs Alapítvány pályázatának elkészítéshez!

 

Pályázati lehetőségekről, megvalósítható ötletekről, kéréseikről, segítségnyújtási és -adási módokról, kérjük, tájékoztassanak bennünket!

 

etk%njük a résztvevőknek, hogy időt szántak az előadás meghallgatására. Kellemes komposztálást kívánunk abban a reményben, hogy nemsokára megsokszorozódik a komposztálást végző mocsárosiak száma és nem lesz olyan ház, olyan itt lakó ember, aki lelkiismeret furdalás nélkül hordja az utcára a szemetet, a zöldhulladékot, ágakat, gallyakat, leveleket, és hagyja az árokban, az úton, a járdán a lombot, amely azután hónapokig csúfítja mindannyiunk közterületét – mint a HÉV kerítés mentén a Sajtoló utcánál. Most újra kérjük a notórius szemetelőket és alkalmi társaikat, hogy a Mocsáros természeti területére és az utcákra, a kerítés mellé ne hordjanak ki zöldhulladékot és kommunális szemetet! A közterület-felügyelet segítségét kell igénybe vennünk, ha ez a gyakorlat sürgősen nem szűnik meg és a felhalmozott hulladék nem tűnik el.

 

 

9. Az FKF Zrt. zöldhulladék-gyűjtő kukásautói heti rendszerességgel szállítják el a házak elől a kikészített zsákokat. Csak zsákos elszállítást végeznek, tehát a megvásárolt gyűjtőzsákokba bele kell helyezni a leveleket, beleaprítani a kisebb faágakat, gallyakat. A vastagabb gallyakat is elszállítják, amennyiben kötegelve,  kb. 60-80 cm hosszúságban, felaprítva tesszük a ház elé. Ez a szolgáltatás egész november végéig elérhető lesz.

Kizárólag az átlátszó vagy sárga színű, az FKF Zrt-től vásárolt zsákokat szállítják el, amelyeknek az ára az elszállítási költséget is tartalmazza!

A papírhulladék összekötözve a papírkonténerbe rakható, a műanyaghulladék tisztán és zsákolva a játszótéri faház mellett gyűjthető, a használt sütőzsiradék pedig az Aranyalma utcai kisközértben leadható.

Gyakran előfordul, hogy kommunális szeméttel teli zsákot raknak a papírgyűjtő konténerek mellé. Ez a szokás újra és újra felüti a fejét, legutóbb, több napon át, irodai uzsonnák maradványával lepték meg ismeretlen tettesek a Prés utcaiakat. Egyesek úgy szabadulnak meg a szeméttől, hogy az autóból orvul kirakják azt. Kérjük Önöket, Szemetelő Urak és Hölgyek, válasszanak illedelmesebb, polgáribb megoldást, például az előfizetett hulladékgyűjtő konténert, amelynek kiürítési ideje területünkön hétfőnként történik.

 

10. A Mikulás délutánról: december 5-én délután 3 és 5 óra között a játszótér előtti Gladiátor utcába várja a Mikulás azokat a kisgyerekeket, akik szeretnének személyesen is találkozni vele és szeretnék, ha a Mikulás felvenné őket a pónilovak húzta kocsijára, egy játszótéri körre. Az egyesületi tagok gyermekeit a Mikulás külön szeretettel és föltétlenül elvárja, hogy egy kis ajándékcsomaggal köszönje meg a gyerekeken keresztül a szüleiknek az egyesületi tagság szép gesztusának a vállalását.

 

11. December 4-én és 11-én délután 5-től 6-ig szokatlan karácsonyváró műsort rendezünk a HÉV megállókban. 4-én a római-fürdőiben, 11-én pedig az aquincumiban. Sült krumplival, sült almával és szeretettel várjuk mi, a szervezők és a szereplők, a HÉV utasait és minden kíváncsi lakótársunkat!

 

12. A Római-fürdő HÉV megálló valaha szebb napokat látott területét december 21-én, szombaton délelőtt 9 és 11 óra között kérem, takarítsuk ki együtt! A lomb és szemét összesöprése a cél, zsákokat hozok, lombseprűt és seprűt mindenki hozzon magával. Várok mindenkit, aki segíteni tud és akar, leginkább azokat az embereket, akik naponta használják a megállót és hiába várják a BKV takarítóit. A megálló teljes hosszának a kitakarítása a cél. Segítsünk a BKV-nak, az ügyvédi iroda munkatársainak, a HÉV megálló mellett lévő telek tulajdonosának és az ott álló ház lakóinak ebben a munkában! Amennyiben meg tudjuk tisztítani a megálló parkrészét és peronját, a sarki fenyőfa alkalmassá válik arra, hogy a Mocsárosban lakó gyerekek feldíszítsék mindenki karácsonyfájának.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából megtisztították az aluljárót a graffiti-mentesítők. Már a póttisztítás első akciója is lezajlott. Ebben a megállóban régen rendőr posztolt, ivókút állt rendelkezésre, trafik és telefonfülkék működtek, volt nyilvános melegedő helyiség és WC, nyaranta muskátlival és petúniával díszítették. Ma elrondítva és elhanyagolva áll, a csatornáját letépték, csövesek alszanak a körteraszon és a bokrok között végzik a dolgukat sokan.

Az ivókút után kutatunk, a pótlását akkor is igényelni fogjuk a BKV-tól, ha az eredeti kút nem kerül elő.

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő