Hírlevél, 2009. szeptember

Kedves Mocsáros-dűlőiek!

A megkezdődött ősz szeptember végétől esedékes tennivalóira, programjainkra és általános tájékoztatónkra, kérjük, szánjanak néhány percet!

 1. Az önkormányzat által szervezett komposztálási akció keretében a tájékoztató előadás 2009. szeptember 25-én, délután 16 órakor kezdődik a Csillaghegyi Közösségi Házban. A komposztáló eszközöket ugyanott osztják majd ki, az átvételi aláírás miatt a megjelenés fontos (családtag, megbízott is lehet)! A jelentkezőket személyesen értesítettük, azonban minden más érdeklődőt is szeretettel várunk, a programba be lehet kapcsolódni!
 1. Közterületi nagytakarítás lesz 2009. október 10-én, szombaton. Tekintettel arra, hogy ez a nap a közterületi szemét összegyűjtésének a napja, olyan zsákokat bocsát rendelkezésünkre a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat az önkormányzat illetékeseinek segítségével, amelyeket kizárólag ezen az egy napon lehet használni, azokat aznap elszállítják (az ígéret szerint). Elkülönítve kérjük begyűjteni a szemetet és a komposztálható zöldhulladékot. Lakossági, lakásból, házból, felújításból, építkezésből származó és kommunális hulladék e zsákokba nem gyűjthető!

Kérjük, hogy a járdaszegélyt, útszegélyt, a házak előtti árkokat ezen a napon, vagy az előző napok egyikén tisztítsák meg!

Ezt a takarítónapot tekintsük kihasználható lehetőségnek, és mindenki söpörjön a saját portája előtt! Egy-két zsák szemét összegyűjtésével varázsoljuk tisztává a lakott területet!

A további zöldhulladékot a FKFV zöldhulladék-gyűjtő kukásautói heti/kétheti rendszerességgel szállítják el a házak elől. A megfelelő zsákokat -többek között- a FKFV Testvérhegyi úti telepén lehet megvásárolni. Csak zsákos elszállítást végeznek, tehát e zsákokba bele kell helyezni a leveleket, beleaprítani a kisebb faágakat, gallyakat. A vastagabb gallyakat is elszállítják, amennyiben kötegelve,  kb. 60-80 cm hosszúságban, felaprítva tesszük a ház elé. Ez a szolgáltatás egész ősszel elérhető lesz.

 

Az Árpád Gimnázium diákjai október 10-én, mint minden takarítási alkalommal, most is a segítségünkre lesznek a lakott területen kívüli takarításban, ezért 8-10 fő önkéntes felnőtt kísérőt várunk, akik az ő munkájukat irányítják majd. Kérjük, előzetesen jelentkezzenek Pápai Gábornál az alábbi telefonszámokon: 242-6775; 30/2444-700

Takarító önkéntesek munkáját sem tudjuk nélkülözni, ne felejtsük el, a diákok segíteni jönnek, ezért dolgozzunk minél többen velük!

 

 1. E+E hulladékot és használt gumiabroncsot is ezen a napon, 2009. október 10-én lehet a Gladiátor utcai játszóterünk előtt elhelyezni, kizárólag a délelőtti órákban. A teherautó kora délután elszállítja a begyűjtött anyagot, később hozott E+E hulladék és gumiabroncs elszállításáról a tulajdonosnak kell gondoskodnia.

 

 1. Ne felejtsék el, hogy a már régóta működtetett szelektív gyűjtés továbbra is elérhető: a papírhulladék összekötözve a papírkonténerbe rakható, a műanyaghulladék tisztán és zsákolva a játszótéri faház mellett gyűjthető, a használt sütőzsiradék pedig az Aranyalma utcai kisközértben leadható.

 

 1. Veszélyes hulladékot nem áll módunkban gyűjteni, annak hozzánk legközelebbi gyűjtőhelye - kizárólag október 10-én: Csillaghegy, Mátyás király út - Tolnai Iparcikk Centrum nagy parkolója.

 

 1. Ismételten kérjük, hogy a Mocsáros területére ne hordjanak ki zöldhulladékot és kommunális szemetet! A Sajtoló utcának a HÉV felőli végén, a Prés utcának a kiserdő felőli részén, a Szentendrei földúton a Víznyelő utcánál, a Ringató utca végén, a helyi lakók által rendszeresen működtetett szemétlerakók, a kerti zöldhulladék-gyűjtőhelyek felszámolását kérjük, az érintettek végezzék el! A szemétlerakás ezeken a pontokon tilos, az önkormányzat közterület-felügyeletének céljaival összhangban törekedjünk a parkolási problémák rendezésére és a lakóterületi illegális szemétlerakók megszüntetésére! Az elkövetők a jövőben pénzbírságra számíthatnak a közterület felügyelet ellenőrzése alapján.

 

 

 1. A Mocsáros és a mocsárosi utcák közbiztonságának az utóbbi időben tapasztalt nagymértékű romlása miatt levélben kerestük meg a kerületi rendőrkapitányságot és Pauli Antalt, körzetünk önkormányzati képviselőjét is tájékoztatjuk.

 

 1. A közbiztonság súlyos megromlását kiemelt problémának tekintjük és az utóbbi hónapok történéseinek tudatában még fontosabbnak tartjuk a csatlakozást a már működő és kezdeti eredményeket is fölmutató Polgárőr Egyesülethez, amely a Pók utcai lakótelepen fejti ki tevékenységét. A belépni szándékozók a 0630/2038442-es számon vagy a bp3keruletipolgaroregyesulet@citromail.hu e-mail címen érdeklődhetnek. Egyesületünket is megkereshetik ebben az ügyben: mocsaros@freemail.hu. Tapasztalatokról, javaslatokról, egyéb észrevételekről várjuk beszámolójukat!

Kérjük Önöket, hogy jelentkezzenek polgárőrnek vagy polgárőr mellé önkéntes civilnek. Havi 2-3 éjszakai megfigyelő séta/autózás vállalásával megfékezhető lenne a környékünkön az utóbbi hónapokban igen sok családnak anyagi kárt és bosszúságot okozó tolvajok tevékenysége. Baráti, szomszédi összefogással, a polgárőrökhöz csatlakozva zavarni és akadályozni lehetne az éjszakánként a kertekben és az utcákon portyázó autó- és lakásbetörők lehetőségeit. Anyagilag is támogatható a polgárőrök ügyeleti munkája, a felajánlott pénzösszeg elsősorban benzinköltséget fedez.

 

 1. A Rozália út forgalmának ’forgalomlassító berendezéssel való ellátásához’ a Fővárosi Önkormányzat illetékes ügyosztálya ismételten hozzájárult és a III. kerületi önkormányzatnak levélben javasolta a Határ út - Botond utca - Körös utca körzetében megvalósított sebességcsökkentő megoldásoknak a Rozália útra és környékére való kiterjesztését.

Amennyiben a kerületi önkormányzat a következő költségvetési tervezetbe az átalakítást felvenné, akkor leghamarabb 2010-ben a már régebben elkészített, és most újra megvizsgálandó terveknek megfelelően a szabályozás elkészülhetne. Az önkormányzat építési ügyosztályát levélben értesítettük arról, hogy a forgalmi problémák megoldására és az ezzel kapcsolatos sürgős tennivalók elvégzésére számítunk.

 

 1. Az Ökotárs Alapítvány pályázatán a második fordulóba kerültünk, ahol szakmailag jól felépített pályázattal szeretnénk indulni. Ehhez tájkertész, kertész lakótársaink szakmai, növényismereti, egyéb (ne ijedjenek meg, nem pályázatírói) segítségét kérjük, akár néhány ötlet, jó tanács erejéig a játszóteret és annak közvetlen környékét illetően: 242-6271, 30/4595250, mocsaros@freemail.hu stampfka@freemail.hu

 

 1. Az október 10-i nagytakarítás után, 11 órától a játszótéren általános sportnapot tartunk kicsiknek és nagyoknak, ahová családtagokból, barátokból szervezett csapatokat, iskolai baráti társaságokat várunk futballozni, kosárlabdázni, röplabdázni! Az ebédet bográcsban főzzük.

 

 1. Már most szólunk, hogy 2009. december 05-én (szombaton) a Mikulás a sportpálya ünnepélyes megnyitójára érkezik majd, és ott fogja megajándékozni a Mocsáros-dűlő apraját. A szülők figyelmét, kérjük, ne kerülje el, hogy Mikulás csomagot csak ezen a napon lehet a Mikulástól átvenni. Erről a programról novemberi hírlevelünkben adunk tájékoztatást.

 

 1. Végül, de nem utolsó sorban a keserű valóságról: a játszótéren álló konténerház teteje beázik, több helyen megrepedt. Szemtanúk szerint a térre felnőtt felügyelet nélkül kijáró gyerekek a zsindelytetős faházról deszkahíd építésével többször megmászták a konténertetőt, amit így alaposan megrongáltak és összetörték a konténerház előtetőjét is. A zsindelytető ugyancsak megrongálódott és most beázik. Ezeknek a károknak a megszüntetése, a tetők kijavítása nagy összeget emészt fel, ráadásul nem tervezett költség. A házak védelme azonban a befolyó esővíz miatt nem tűr halasztást, ezért a játszótéri mérleghinta kijavítása/az új gerenda elkészítése és felszerelése is újra késedelmet szenved.

 

A játszótér és a sportpályák tulajdonosa és fenntartója az Aquincum-Mocsáros Egyesület.

A játékok és sportpályák vásárlására illetve építésére fordítható pénz legnagyobb részét időigényes munkával és odafigyeléssel elkészített pályázatokon gyűjtjük össze. A közhasznúsági jelentés minden évben tételesen tartalmazza azokat az összegeket, amelyek az egyesület bankszámlájára befolynak, amellyel gazdálkodunk. A tagi közgyűlésre a jelentéshez kapcsolódó beszámoló készül, arról kérdéseket lehet intézni az egyesület vezetőségéhez. Egyéb hozzáférési mód az egyesület honlapja (nemsokára új lesz) és kérésre bármely tagdíjfizető lakónak bemutatjuk a jelentést. Az egyesület vezetői teljesen ingyen dolgoznak, szabad idejükben, közülük senki nem kap, soha nem is kapott költségtérítést, nem vesznek igénybe benzinköltség-térítést, anyagi vagy egyéb juttatást, maguk is adományozók és tagdíjfizetők annak rendje és módja szerint.

 

Tény, hogy az egyesületet pénzzel támogató lakók többsége a játszóteret és a sportpályákat nem, vagy ritkán használja.

Ezért újra kérjük Önöket, kedves régi és új lakótársainkat, kis- és nagygyermekes szülőket, akik a játszóteret használják, hogy a játszótér fenntartásához fizikai munkával és/vagy pénzadománnyal járuljanak hozzá! E kérésünket egy játszótéri hirdetményen megismételjük, azokat az embereket is megszólítva, akik nem az egyesület tevékenységi területén laknak, de a parkba rendszeresen járnak a gyerekeikkel látogatóként, vendégként. A családi pihenőpark házirendje is olvasható közelségbe kerül újra, több példányban kitesszük, a honlapon is olvashatják.

 

Kérjük, vegyék nagyon komolyan, és szigorúan tartsák be a játszótéri házirend minden pontját! E pontok egyike tartalmazza, hogy 14 éven aluli gyermek felnőtt felügyelete nélkül nem használhatja a játszóteret! A felnőttek pedig, a rossz példák elkerülése érdekében, kérjük, testsúlyuktól függetlenül, soha, semmilyen okból ne használják a játékokat, ne hintázzanak, ne másszanak a csúszdás mászóvárba és a mászótoronyba!

Felügyelet nélkül a játszótéren tartózkodó gyerekek szülei gyakran utólag sérelmezik a téren egyedül, szülő nélkül, de egyébként legtöbbször csoportosan tartózkodó gyerekeiket érintő figyelmeztetéseket. Előfordult már indokolatlan agresszió és durva beszéd. Mindezt elkerülendő, a játszóteret csak a házirendet ismerő, azt elfogadó felnőtt kíséretében használhatják a 14. életévüket be nem töltött gyerekek!

 

A játszótéren nincs lehetőségünk gondnok alkalmazására, kizárólag a felnőttek, a teret használók tisztességére, jóérzésére, szolidaritására, alkalmazkodó képességére, korrektségére, udvariasságára számíthatunk. Ha a házirendbe foglalt, egyébként természetes igénynek tekinthető, a pihenőpark fenntarthatóságát szolgálni kívánó szabályokat megtartják, föltehetően kevesebb, nagyértékben elkövetett, szándékosan okozott kár éri a játszóteret és az egyesületet.

Aki mindezeket a kéréseket túlzónak, számára tűrhetetlennek, a házirendet betarthatatlannak tartja, és nem tud, vagy nem akar annak eleget tenni, a fenntartáshoz való hozzájárulás kérését magára nézve nem tekinti elfogadhatónak, sajnálattal kérjük, keressen más játszóteret! Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak jobban felszerelt játszóterek a közeli lakótelepeken, elfogadjuk, ha inkább azokat választják! Mindenki mérlegelheti, hozzá kíván-e járulni egy közösségi fenntartásban, alkalmazottak nélkül működtetett pihenőpark üzemeltetéséhez, és odafigyeléssel, az elvárható legnagyobb gondossággal használja azt gyermekeivel együtt, vagy inkább egy másik helyen található, önkormányzati-állami fenntartású játszóteret választ magának és a családjának.

A jövőben nem valószínű, hogy annyi fölösleges pénzünk lesz, hogy az okozott károkat és a természetes állagromlással együtt járó javítási költségeket együttesen vállalni tudjuk. A károkozókon az okozott kárt a jövőben -akár peres úton- behajtjuk. Becsületes elkövetők jelentkezését várjuk!

 

Nehéz adományt kérni és gyűjteni. Az embereknek csak egy kis része érzi át ennek a jelentőségét, ez statisztikai tény. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület azonban abból a szempontból kivételt képez, hogy cserébe már most olyan szolgáltatást tud nyújtani, ami itt, a mi területünkön egyedülálló. A pihenésre és játékra kijáró családoknak ezt kell mérlegelniük. A játszótérre fordítható anyagi és természetbeni tehetségünk, lehetőségeink egyre csökkennek, annak ellenére, hogy a játszóteret használók száma gyorsan nő. A javakat kevés önkéntesnek egyre időigényesebb, gyakran bonyolult, sok fejtörést okozó, mindennek ellenére szívesen végzett munkával sikerült eddig előteremtenie. Egyelőre, az évek óta tartó felhívások dacára, sem adománnyal, sem munkával a kijárók többsége nem segíti a játszótér fenntartását. E tények ellenére mégis többféle, a komfortot illető igény merül fel a teret használók részéről (ivókút, homokcsere, padok, WC felújítása, stb.). Ezeknek az igényeknek a teljesítése az egyesületnek is célja, azonban amíg a használók és támogatók aránya ennyire hátrányosan különbözik, a mozdítható tárgyaknak újra és újra lába kél (pl. WC gyermekülőke), addig megfelelni csak a legszükségesebb feladatoknak tudunk.

 

A játszótér fokozatos kiépítése, minden darab játék beépítése, a sportpályák felépítése, és a terület egész évi fenntartása, üzemeltetése az Aquincum-Mocsáros Egyesület építő- és szervező munkája. Ajándék a közösségnek az önkéntes munkát végzők részéről. Köszönetet mondunk ezúton is minden segítő kéznek! Az egész évben rendszeresen munkát végzők száma kevés. Mindössze kb. 12 önkéntesről van szó. A Mocsáros-dűlőben kb. 350 család él.

Most tehát a széttaposott tetejű konténerház és faház beázását kell megakadályoznunk, és az előtetőt kell rongálás miatt lecserélnünk.

 

Addig pedig, amíg ivókúttal nem szolgálhatunk, kérjük, hozzanak a szülők innivalót a gyerekeknek, legyen a táskájukban keksz, rágcsálnivaló! A papírzsebkendőt se felejtsék otthon, a szemetet pedig ne felejtsék hazavinni, főképpen a használt pelenkát, hiszen melegben gyorsan bomlik, hosszú napok alatt pedig zavaróvá válik a szaga, és a szemét összeszedéséről és elszállíttatásáról bizony szintén egy önkéntes gondoskodik! Segítsék őt úgy, hogy a szemetet a tárolóig viszik, vagy haza!

Kérjük azt is, bár ezt szokatlan írásban tenni, de rákényszerülünk, hogy a különféle szükségletek felmerülésekor felnőttek és gyerekek (a kicsik is - szülői segítséggel!) kizárólag a WC-t használják. Sajnos a növények jelentős része nem tudta megszokni a rendszeres látogatókat és megadta magát. A higiéniai problémákról nem is beszélve. Mindenki gondoljon arra, hogy ahol a gyerekét pisilteti, stb., ott másnap egy másik gyerek játszik majd. És megfordítva.

A kerítés! Nagyon kérjük, ne másszanak át rajta, ne tördeljék a fakerítést, ne feszegessék tovább a sportpálya drótkerítését! Drága is, és sokat dolgoztunk vele.

A dohányzásról annyit, Budapesten nem találnak olyan játszóteret, ahol engedélyezett lenne. Rendelet tiltja mindenütt. A mi játszóterünkön akad bőven szétdobált cigarettacsikk. Belépés előtt, a park bejáratánál álló, homokkal feltöltött ’csikk-elnyomó’ hengerben meg tudnak szabadulni a cigarettától, kérjük, tegyék meg és a parkban ne gyújtsanak rá!

Adomány-befizetési alkalmat teremtünk a játszótérre és sportpályára járóknak azzal, hogy a befizetési lehetőségekről a játszótéren írásban is újra tájékoztatjuk őket. Várjuk Önöket, csatlakozzanak az egyesületet támogatók csoportjához! Bankszámlaszámunk: 10102103-44490000-00000005

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő