Hírlevél, 2010. április

Kedves Mocsáros-dűlői Lakótársaink! 

Ezúttal is pontokba gyűjtve adunk tájékoztatást a következő hetek programjairól, tennivalóinkról, kéréseinkről és értesítéseinkről: 
Az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége ismételten értesíti az érdeklődő  lakótársakat, hogy a III. kerület önkormányzati testülete beadványunknak megfelelően 2010. május 26-án testületi ülésen tárgyalja majd a Mocsáros-dűlő helyzetét. A téma felvezetőjének Szabó Magdolna környezetvédelemért felelős alpolgármestert kértük fel. A testületi ülések nyilvánosak, azokon hallgatóként bárki részt vehet.
Idei éves közgyűlésünket május 10-én, hétfőn tartjuk a Nádszál utca végén található Gladiátor Étteremben. Minden tagtársunkat és valamennyi érdeklődő lakót feltétlenül elvárunk az este 6 órakor kezdődő gyűlésre, ahol szó szerint minden ügyes-bajos dolgunkat és a májusi önkormányzati ülés elé vihető témajavaslatokat is megbeszéljük. A törvényt betartva, a közgyűlésre az egyesület tagjaihoz külön meghívót juttatunk el.
Bármilyen közérdekű vagy személyes kérdésben az önkormányzat hatáskörébe tartozó ügyekben, beadvánnyal lehet az illetékes ügyosztályokat megkeresni. Kérjük, hogy Önök is éljenek a lehetőséggel! Egyesületünk rendszeres kérelmezője és informálója a hivatalnak.
Hivatali levelezésünket, a programjainkról szóló beszámolókat és más információkat az egyesület új honlapján találnak.
  Az aktuális és a korábbi fotók, dokumentumok, levelek feltöltése folyamatos.
     A honlap címe: www.mocsarosegyesulet.hu
Az új egyesületi honlapon lehetőséget biztosítunk helyben vagy közelben lakó vállalkozók tevékenységének ajánlására, nem reklám-, hanem tájékoztatási céllal. Szívesen fogadunk szöveges ajánlást, név, szakma és telefonszám megjelölésével, annak érdekében, hogy a helyi, minőségi munkát végző vállalkozók tevékenysége minél több lakó számára elérhetővé váljék.
Még mindig várjuk a honlapunkra azokat a fotókat, amik a rég- vagy közelmúltban a Mocsároson készültek: természetképeket, életképeket, az utcákról, házakról, építkezésekről vagy valamilyen helyi eseményről készült fölvételeket, stb. A fotókban kárt nem okozunk és szkennelés után rövid időn belül visszaszolgáltatjuk azokat.
Még javában tart az 1%-os kampány.
  Az Aquincum-Mocsáros Egyesület adószáma: 18099445-1-41.
A személyi jövedelemadó 1%-áról minden adózónak joga van nyilatkozni és ezzel meghatározni azt az egyesületet vagy alapítványt, amelyiknek a munkáját támogatni kívánja. Nemcsak az összeg nagysága lényeges, hanem a támogatók száma is fontos a számunkra! Kérjük, hogy jelöljék meg egyesületünk vagy más egyesület, alapítvány adószámát a bevallásukban! A mellékelt adatlapot, kérjük, adják át könyvelőjüknek vagy a munkahelyükön a személyi adó bevallást készítő személynek!
A szokásos tavaszi közterületi nagytakarítás időpontját az önkormányzat május 8-ra tűzte ki. Minden lakótársunknak lehetősége van arra, hogy a jelzett napon vagy napig a háza előtti közterületet (járda, járdaszél, útpadka, árokszakasz) rendbe tegye, az útra, járdára telepedett földet, gyomot feltakarítsa, az árkot kitisztítsa. A szeméttel telt zsákokat a takarítást követően rövid időn belül ingyenesen elszállítják. Nem a kertek és udvarok kitakarítását támogatjuk tehát ezen a napon, hanem a közterületét. Ez a nap arra jó alkalom, hogy az eddig a Mocsárosba vagy egyszerűen az utcára kihordott szemetet eltakarítsuk. Akinek korábbi felhalmozása van az utcán, a háza előtti árokban, rézsűn vagy a HÉV kerítés mentén, föltétlenül éljen ezzel a lehetőséggel!
Csak aznap használatos kék zsákokba gyűjthető  a közterületi szemét. Ezeket a zsákokat a megelőző  napon vehetik át az Aranyalma utcai közértben vagy aznap a játszótéren.
Kérjük, aki teheti, jöjjön május 8-án 9 órakor az amfiteátrumba vagy a játszótérre, esetleg a Prés utca alatti kiserdőbe, hogy nemcsak a közterület, hanem a közös mocsárosi terület is megtisztuljon. Az Árpád Gimnázium tanulói idén is eljönnek, kedves lakótársaink, megint egy újabb alkalom, amikor be lehetne kapcsolódni a munkába! A takarítást 9 és 11 óra között lebonyolítjuk.
Május 8-án 11 órától növényültetési akcióra kerül sor. A családi pihenőparkba várjuk azokat az önkéntes segítőket, akik a fa- és sövényültetési akcióban segítséget tudnak adni az egyesület vezetőségi tagjainak. A munkát teljes egészében el kell végeznünk, hiszen a növényeket a megvásárlás után azonnal el kell ültetni. A takarítási és ültetési akció esős időben sem marad el! Az ültetőárok kiásását előzetesen kisgép végzi majd el, a sövénynövényeket 10-20 méteres szakaszokban telepítjük majd végig, a sportpályákat övező kerítés mentén. A munkavégzéshez kapára és lapátra lesz szükség, ezért kérjük, hogy hozzanak magukkal kerti szerszámot, mert az egyesület szerszámkészlete véges. Ásóra nincs szükség.
 
 
 
 
Fűszerspirált építünk kőből. A fűszerspirálba különféle fűszernövények kellenek, ezért kérjük, hogy akinek bármilyen áttelepíthető évelő  fűszernövénye van, hozzon belőle a játszótérre kis földlabdával vagy cserépben! Előre is hálásan köszönjük fáradozásukat! A fűszerféléket már az ültetést megelőzően el lehet helyezni a játszótéren a konténerház mellett.
 
Mint már arról korábbi hírlevelünkben és a honlapon is tájékoztattuk Önöket, az Ökotárs egyesület által koordinált és a MOL által finanszírozott Zöldövezet-pályázaton egyesületünk 500 ezer forintos támogatást nyert. Ezt az összeget fordítjuk a május 8-án elvégzendő feladatokra.
Ugyancsak május 8-án a működésképtelen vagy fölösleges elektromos (hűtők, mosógépek, fűnyírók, hajszárírók, konyhai gépek, stb.) és elektronikai (monitorok, számítógépek, billentyűzet, egér, rádió, televízió, videolejátszók, stb.) gépeket a Gladiátor utcai játszótér bejárata előtt gyűjtjük össze, a teherautó kb. délután 1 órakor szállítja majd el azokat.
A különféle szelektív hulladékgyűjtési lehetőségek továbbra is mindenki számára elérhetők: a papírhulladék összekötözve a papírkonténerbe rakható, a műanyaghulladék tisztán és zsákolva a játszótéri faház mellett gyűjthető, a használt sütőzsiradék pedig az Aranyalma utcai kisközértben leadható.
A májusi családi napra 22-én, pénteken délután 4 órától a gyerekeket és szüleiket várjuk a Gladiátor utcai pihenőpark előtti térre. A húsvéti állatsimogató napot az eső elmosta, a kisház előtti tető alatt nyuszikat és csibéket láthattak a gyerekek. Ezért 22-én – jó időben - a pónifogat a gyerekek rendelkezésére áll majd. A pónik az egyesülettől répában és almában kapják a fizetésüket. Zöldséget és gyümölcsöt a látogatók is hozhatnak nekik.
Az önkormányzat által koordinált helyi komposztálási programhoz kapcsolódóan április 19-én és 22-én az őszihez hasonló előadások hangzottak el a Csillaghegyi Közösségi Házban a komposztálással kapcsolatos tudnivalókról. A programhoz már tavaly ősszel csatlakozott közülünk néhány kerttulajdonos, akik kertenként 2 db komposztálóedényt kaptak.
Közülük várunk olyan jelentkezőt, aki május elején bemutatja a kertjét (és a komposztálóedényét) az önkormányzat képviselőjének, aki az új www.obuda.hu oldalon a „Zöld oldal” című  fejezetet szerkeszti, amelynek kiemelt témája a komposztálási program és ahol, természetesen, a lakossági mintaprogramot is bemutatják fotókkal és szöveggel egyaránt. 
A komposztálásról ebben a hírkomposztban is csak jót  írhatunk: a levágott kerti füvet, az elszáradt növényi részeket, a lehullott őszi faleveleket, a konyhai, háztartási növényi hulladékot zöldjavaknak nevezzük. A talajban, a földben milliárdnyi apró élőlény lakik és a zöldjavakból komposztot/humuszt állít elő. Környezetvédelmi okból egyesületünk is a helyi komposztálást támogatja.
Egy árnyékos kerti sarokban elhelyezett komposztálóedény bőségesen kiszolgál egy öttagú családot, nincs szükség zsákvásárlásra, elszállításra, még kevésbé az utcának, az árokpartnak, a természetnek a szennyezésére. A háztartásban keletkező szemétnek kb. egyharmada komposztálható, így a kuka sem telik meg gyorsan. Ennek a szempontnak a fontossága akkor válik majd nagyon aktuálissá, amikor a szemétszállítás díját mennyiségi alapon vetik ki. Ez az idő nincs is olyan messze, hiszen a szemét elégetése, feldolgozása súlyos anyagi és környezeti terhet jelent Magyarországon is.
A jól kezelt komposzt sohasem büdös, a külleme az edénytől függ, esztétikailag sem kedvezőtlen látvány. A komposztálás tudományát mindenki el tudja sajátítani. Őszintén szeretnénk, ha minél többen Önök közül elkezdenének komposztálni és komposztálóedényt vennének zsákok vagy az égetés helyett. 
     Kérjük, olvassák rendszeresen honlapunkat is! 
Várjuk Önöket programjainkon és a családi pihenőparkban, amit közös munkával építsünk tovább, óvjunk, tartsunk rendben, tisztán és használjunk örömmel! 
Ne feledjék el, hogy május 8-án nagy szükségünk lesz az Önök segítségére: 9-11-ig közterületi takarítás, utána a játszótéren növényültetési akció lesz!
Délben közös ebédre várunk mindenkit, aki a munkából is kiveszi a részét. 
 Üdvözlettel:
az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetőségi tagjai 
     Budapest, Mocsáros-dűlő, 2010. április 21.


Ezúttal is pontokba gyűjtve adunk tájékoztatást a következő hetek programjairól, tennivalóinkról, kéréseinkről és értesítéseinkről: 

 • Az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége ismételten értesíti az érdeklődő  lakótársakat, hogy a III. kerület önkormányzati testülete beadványunknak megfelelően 2010. május 26-án testületi ülésen tárgyalja majd a Mocsáros-dűlő helyzetét. A téma felvezetőjének Szabó Magdolna környezetvédelemért felelős alpolgármestert kértük fel. A testületi ülések nyilvánosak, azokon hallgatóként bárki részt vehet.
 • Idei éves közgyűlésünket május 10-én, hétfőn tartjuk a Nádszál utca végén található Gladiátor Étteremben. Minden tagtársunkat és valamennyi érdeklődő lakót feltétlenül elvárunk az este 6 órakor kezdődő gyűlésre, ahol szó szerint minden ügyes-bajos dolgunkat és a májusi önkormányzati ülés elé vihető témajavaslatokat is megbeszéljük. A törvényt betartva, a közgyűlésre az egyesület tagjaihoz külön meghívót juttatunk el.
 • Bármilyen közérdekű vagy személyes kérdésben az önkormányzat hatáskörébe tartozó ügyekben, beadvánnyal lehet az illetékes ügyosztályokat megkeresni. Kérjük, hogy Önök is éljenek a lehetőséggel! Egyesületünk rendszeres kérelmezője és informálója a hivatalnak.
 • Hivatali levelezésünket, a programjainkról szóló beszámolókat és más információkat az egyesület új honlapján találnak.  Az aktuális és a korábbi fotók, dokumentumok, levelek feltöltése folyamatos. A honlap címe: www.mocsarosegyesulet.hu
 • Az új egyesületi honlapon lehetőséget biztosítunk helyben vagy közelben lakó vállalkozók tevékenységének ajánlására, nem reklám-, hanem tájékoztatási céllal. Szívesen fogadunk szöveges ajánlást, név, szakma és telefonszám megjelölésével, annak érdekében, hogy a helyi, minőségi munkát végző vállalkozók tevékenysége minél több lakó számára elérhetővé váljék.
 • Még mindig várjuk a honlapunkra azokat a fotókat, amik a rég- vagy közelmúltban a Mocsároson készültek: természetképeket, életképeket, az utcákról, házakról, építkezésekről vagy valamilyen helyi eseményről készült fölvételeket, stb. A fotókban kárt nem okozunk és szkennelés után rövid időn belül visszaszolgáltatjuk azokat.
 • Még javában tart az 1%-os kampány.  Az Aquincum-Mocsáros Egyesület adószáma: 18099445-1-41. A személyi jövedelemadó 1%-áról minden adózónak joga van nyilatkozni és ezzel meghatározni azt az egyesületet vagy alapítványt, amelyiknek a munkáját támogatni kívánja. Nemcsak az összeg nagysága lényeges, hanem a támogatók száma is fontos a számunkra! Kérjük, hogy jelöljék meg egyesületünk vagy más egyesület, alapítvány adószámát a bevallásukban! A mellékelt adatlapot, kérjük, adják át könyvelőjüknek vagy a munkahelyükön a személyi adó bevallást készítő személynek!
 • A szokásos tavaszi közterületi nagytakarítás időpontját az önkormányzat május 8-ra tűzte ki. Minden lakótársunknak lehetősége van arra, hogy a jelzett napon vagy napig a háza előtti közterületet (járda, járdaszél, útpadka, árokszakasz) rendbe tegye, az útra, járdára telepedett földet, gyomot feltakarítsa, az árkot kitisztítsa. A szeméttel telt zsákokat a takarítást követően rövid időn belül ingyenesen elszállítják. Nem a kertek és udvarok kitakarítását támogatjuk tehát ezen a napon, hanem a közterületét. Ez a nap arra jó alkalom, hogy az eddig a Mocsárosba vagy egyszerűen az utcára kihordott szemetet eltakarítsuk. Akinek korábbi felhalmozása van az utcán, a háza előtti árokban, rézsűn vagy a HÉV kerítés mentén, föltétlenül éljen ezzel a lehetőséggelCsak aznap használatos kék zsákokba gyűjthető  a közterületi szemét. Ezeket a zsákokat a megelőző  napon vehetik át az Aranyalma utcai közértben vagy aznap a játszótéren.
 • Kérjük, aki teheti, jöjjön május 8-án 9 órakor az amfiteátrumba vagy a játszótérre, esetleg a Prés utca alatti kiserdőbe, hogy nemcsak a közterület, hanem a közös mocsárosi terület is megtisztuljon. Az Árpád Gimnázium tanulói idén is eljönnek, kedves lakótársaink, megint egy újabb alkalom, amikor be lehetne kapcsolódni a munkába! A takarítást 9 és 11 óra között lebonyolítjuk.
 • Május 8-án 11 órától növényültetési akcióra kerül sor. A családi pihenőparkba várjuk azokat az önkéntes segítőket, akik a fa- és sövényültetési akcióban segítséget tudnak adni az egyesület vezetőségi tagjainak. A munkát teljes egészében el kell végeznünk, hiszen a növényeket a megvásárlás után azonnal el kell ültetni. A takarítási és ültetési akció esős időben sem marad el! Az ültetőárok kiásását előzetesen kisgép végzi majd el, a sövénynövényeket 10-20 méteres szakaszokban telepítjük majd végig, a sportpályákat övező kerítés mentén. A munkavégzéshez kapára és lapátra lesz szükség, ezért kérjük, hogy hozzanak magukkal kerti szerszámot, mert az egyesület szerszámkészlete véges. Ásóra nincs szükség.    
 • Fűszerspirált építünk kőből. A fűszerspirálba különféle fűszernövények kellenek, ezért kérjük, hogy akinek bármilyen áttelepíthető évelő  fűszernövénye van, hozzon belőle a játszótérre kis földlabdával vagy cserépben! Előre is hálásan köszönjük fáradozásukat! A fűszerféléket már az ültetést megelőzően el lehet helyezni a játszótéren a konténerház mellett. 
 • Mint már arról korábbi hírlevelünkben és a honlapon is tájékoztattuk Önöket, az Ökotárs egyesület által koordinált és a MOL által finanszírozott Zöldövezet-pályázaton egyesületünk 500 ezer forintos támogatást nyert. Ezt az összeget fordítjuk a május 8-án elvégzendő feladatokra.
 • Ugyancsak május 8-án a működésképtelen vagy fölösleges elektromos (hűtők, mosógépek, fűnyírók, hajszárírók, konyhai gépek, stb.) és elektronikai (monitorok, számítógépek, billentyűzet, egér, rádió, televízió, videolejátszók, stb.) gépeket a Gladiátor utcai játszótér bejárata előtt gyűjtjük össze, a teherautó kb. délután 1 órakor szállítja majd el azokat.
 • A különféle szelektív hulladékgyűjtési lehetőségek továbbra is mindenki számára elérhetők: a papírhulladék összekötözve a papírkonténerbe rakható, a műanyaghulladék tisztán és zsákolva a játszótéri faház mellett gyűjthető, a használt sütőzsiradék pedig az Aranyalma utcai kisközértben leadható.
 • A májusi családi napra 22-én, szombaton délután 4 órától a gyerekeket és szüleiket várjuk a Gladiátor utcai pihenőpark előtti térre. A húsvéti állatsimogató napot az eső elmosta, a kisház előtti tető alatt nyuszikat és csibéket láthattak a gyerekek. Ezért 22-én – jó időben - a pónifogat a gyerekek rendelkezésére áll majd. A pónik az egyesülettől répában és almában kapják a fizetésüket. Zöldséget és gyümölcsöt a látogatók is hozhatnak nekik.
 • Az önkormányzat által koordinált helyi komposztálási programhoz kapcsolódóan április 19-én és 22-én az őszihez hasonló előadások hangzottak el a Csillaghegyi Közösségi Házban a komposztálással kapcsolatos tudnivalókról. A programhoz már tavaly ősszel csatlakozott közülünk néhány kerttulajdonos, akik kertenként 2 db komposztálóedényt kaptak. Közülük várunk olyan jelentkezőt, aki május elején bemutatja a kertjét (és a komposztálóedényét) az önkormányzat képviselőjének, aki az új www.obuda.hu oldalon a „Zöld oldal” című  fejezetet szerkeszti, amelynek kiemelt témája a komposztálási program és ahol, természetesen, a lakossági mintaprogramot is bemutatják fotókkal és szöveggel egyaránt. 

A komposztálásról ebben a hírkomposztban is csak jót  írhatunk: a levágott kerti füvet, az elszáradt növényi részeket, a lehullott őszi faleveleket, a konyhai, háztartási növényi hulladékot zöldjavaknak nevezzük. A talajban, a földben milliárdnyi apró élőlény lakik és a zöldjavakból komposztot/humuszt állít elő. Környezetvédelmi okból egyesületünk is a helyi komposztálást támogatja.
Egy árnyékos kerti sarokban elhelyezett komposztálóedény bőségesen kiszolgál egy öttagú családot, nincs szükség zsákvásárlásra, elszállításra, még kevésbé az utcának, az árokpartnak, a természetnek a szennyezésére. A háztartásban keletkező szemétnek kb. egyharmada komposztálható, így a kuka sem telik meg gyorsan. Ennek a szempontnak a fontossága akkor válik majd nagyon aktuálissá, amikor a szemétszállítás díját mennyiségi alapon vetik ki. Ez az idő nincs is olyan messze, hiszen a szemét elégetése, feldolgozása súlyos anyagi és környezeti terhet jelent Magyarországon is.
A jól kezelt komposzt sohasem büdös, a külleme az edénytől függ, esztétikailag sem kedvezőtlen látvány. A komposztálás tudományát mindenki el tudja sajátítani. Őszintén szeretnénk, ha minél többen Önök közül elkezdenének komposztálni és komposztálóedényt vennének zsákok vagy az égetés helyett. 


Kérjük, olvassák rendszeresen honlapunkat is! 
Várjuk Önöket programjainkon és a családi pihenőparkban, amit közös munkával építsünk tovább, óvjunk, tartsunk rendben, tisztán és használjunk örömmel! 
Ne feledjék el, hogy május 8-án nagy szükségünk lesz az Önök segítségére: 9-11-ig közterületi takarítás, utána a játszótéren növényültetési akció lesz!
Délben közös ebédre várunk mindenkit, aki a munkából is kiveszi a részét.  

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő