Hírlevél, 2010. szeptember

 

Kedves Mocsáros-dűlői Lakótársaink!
Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz:
Október 2-án a Gladiátor utcai pihenőpark előtt gyűjtjük az elektromos és elektronikus hulladékot. Ez az úgynevezett E+E gyűjtés. A kiselejtezett eszközök (használhatatlan és/vagy fölösleges hűtőszekrények, fagyasztók, mosógépek, porszívók, konyhai kisgépek, fűnyírók, más kerti kisgépek, hajszárítók, elektronikus berendezések, rádiók, televíziók, hifik, hangfalak, számítástechnikai cikkek, monitorok, billentyűzetek) elszállításának ideje kb. 13 órakor lesz.
Ugyanott, a Gladiátor utcában, ugyanakkor, október 2-án délelőtt használt gumiabroncs-gyűjtés is lesz. Az elszállítás után már nem lesz lehetőség a kidobott cikkek további gyűjtésére, ezért kérjük, lehetőleg a délelőtti órákban használják ki az érdeklődők az adódó ingyenes lehetőséget.
Veszélyes hulladékot, festéket, hígítót, vegyszereket a Gladiátor utcában nem lehet leadni. Ezeket az anyagokat a Mátyás király úton, a TIC parkolóban gyűjtik be.
Október 2-án a San Marco utcai Óbudai Művelődési Központban idén már harmadszor rendez az önkormányzat Óbudai Civil Napot, ahol az egyesületünk képviselői is jelen lesznek. Délelőtt Bús Balázs polgármester Az év civil szervezete-díjat adja át a Braunhaxler Egyesületnek, azután gyermekműsorok, kulturális programok következnek. Ajánljuk figyelmükbe ezt a programot is!
Október 2-án a játszótéren őszi idénymunkákat fogunk végezni, kérjük, hogy jöjjenek ki Önök is füvet nyírni, lombot gyűjteni, gyomlálni, kerítést javítani, takarítani, követ, szemetet szedni. Már csütörtökön-pénteken be lehet kapcsolódni, lehet önállóan dolgozni, mert a sok eső miatt a fűnyírás nem halogatható tovább, az esőmentes, szárazabb napokat ki kell használni.
Figyelem! Október 6-án, szerdán 16 órakor gyaloglóklubot indítunk minden korosztály részére, korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül. Fiatalokat, gyerekeket és időseket is szívesen látunk. Találkozóhely: Gladiátor utcai családi pihenőpark előtt, délután négykor. Akinek van gyaloglóbotja, hozza magával, de a helyszínen is ki lehet majd próbálni ilyet. Nordic walking edző is a helyszínen lesz és megtanítja a nordic walking technikát azoknak, akik szeretnék azt elsajátítani.
Október 10-én, vasárnap a katonai amfiteátrum területén, a Nagyszombat utcában egésznapos állatsimogató és kézműves napot rendez az önkormányzat. Kisgyermekek számára érdekes programnak ígérkezik, amelyen az Aquincum-Mocsáros Egyesület is részt vesz.
A FKFV hulladékgyűjtő autóin kívül hetente jár a zöldhulladékgyűjtő autó is és a FKFV-nél és a környékbeli nagyobb iparcikk áruházakban előre megvásárolt, színtelen (átlátszó) zsákba gyűjtött lombot, zöldanyagot elszállítja. A FKFV honlapján megtalálják a zsákvásárlási helyek listáját is.
Szeptember 16-án már elhangzott az Óbudai Zöld Egyetem első ingyenes előadása a szélerőművekről, a következő előadásokat október 21-én (biomassza), november 18-án (napelemek) és december 16-án (napkollektorok), csütörtökönként 17-19 óráig lehet az Óbudai Egyetemen (Bécsi út 96/b, F09-es előadó) meghallgatni. (www.obuda.hu)
Ugyancsak kerületi szervezésben kezdődik október 14-én 18 órakor az Óbudai Sportakadémia előadássorozata, az első előadó Monspart Sarolta lesz a Csillaghegyi Közösségi Házban. Téma: a szabadidősport. A következő hónapban, november 11-én dr. Túry Ferenc a testépítés előnyeiről és hátrányairól beszél majd. Ezek az előadások is ingyen meghallgathatók.
A HÉV Kaszásdűlő/Köles utca megállójában az Itt Élünk Egyesület kezdeményezett, szervezett és finanszírozott graffitis tatarozást a peron tetőszerkezetén. 
Az aquincumi HÉV megálló megtisztításának és kifestésének a megszervezését és finanszírozását a mi egyesületünk is támogatni fogja. A megállóhoz graffitis fiatalok terveket készítettek, amiket az egyesületünk honlapján tettünk közzé. Múlt havi felhívásunk után Önök közül többen további ötleteket, rajzokat adtak át nekünk. Szeptember 22-én megbeszélést tartottunk és megállapodtunk, hogy az engedélyek beszerzését követő első olyan alkalommal, amikor az időjárás megengedi, megkezdjük a festést. A munkát a graffitis csapat ingyen és éjszaka végzi majd, kb. egy héten át. A felügyeletet egyesületünk biztosítja. Ehhez az éjszakai őrzéshez segítő jelentkezőket várunk. Az elképzelt ábrázolás alapján a padok lefestését is bevontuk a munkába.
A BKV-től az engedélyek beszerzését az Itt Élünk Egyesület tagjai végzik. A festékanyag kifizetéséhez is hozzájárulnak.
A VELUX Kft. 50 ezer forintos támogatást ígért.
Önöktől 30 ezer forint adomány érkezett eddig.
A HÉV megállóban elhelyezett plakáton csatlakozásra hívjuk a Római lakótelepen élőket is. Az előzetes kalkuláció alapján kb. 250 ezer forintra lesz szükség. Kérjük, hogy kattintsanak a www.mocsarosegysulet.hu weboldalra és a tervek alapján képzeljék el a jelenleg teljesen lepusztult megállót megszépülve. 
„Graffiti” megjelöléssel lehet az egyesület bankszámlájára 500-1000 forintos adományt utalni (10102103-44490000-00000005) vagy készpénzzel, nyugta ellenében lehet adakozni az Aranyalma utcai kisközértben, Stampfné Erdélyi Katalinnál.
A kerületi önkormányzat határozata alapján idén ősszel kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert üzemeltetnek be a Mocsárosba bevezető utak elején az illegális szemétbeszállítás és más bűnözési módok csökkentése és megakadályozása érdekében. Ezért újra figyelmeztetünk mindenkit, aki a Mocsáros területére autóval vagy talicskával a saját portájáról hordja ki a szemetet, ezentúl ne tegye, mert súlyos büntetést kell érte fizetnie. A zöldhulladékot komposztálni érdemes, a komposztálásba az apró gallyak is beleférnek. A heti kisebb mennyiség elszállíttatásához pedig a fizetős zsákok jelentenek megoldást. Különböző színű zsákokba különböző hulladék kerülhet. A papírgyűjtőbe csak papír tehető, sok időrabló munkát jelent a konténerek mellett található egyéb anyagok eltakarítása – a lakóknak. Veszélyes hulladék is kerül így az utcára, ami végképp tűrhetetlen, hiszen pl. a pala azbeszttartalma súlyosan egészségkárosító. A közterület-felügyelet bejelentési száma: 453-2618.
A Rozália utcán közlekedő autók sebességének csökkentését szolgáló beruházást annak ellenére nem végezte még el a kerületi önkormányzat beruházási osztálya, hogy ezt a tervet az utóbbi 10 évben már másodszor, soron is megszavazta a képviselőtestület. Ez azt jelenti pénzt is elkülönítettek e célra. A beruházási ügyosztály kérésére elvégzett közvélemény-kutatás eredménye a hivatali fiókban pihen. Telefonos megkereséseink (amelyekről hangfelvétel készült) rendre zátonyra futottak, az osztályvezetőt személyes látogatásunkkor sem találtuk a helyén.  Az osztály részére újabb sürgető levelet küldtünk, mert hónapok óta nem tartják fontosnak a korrekt tájékoztatást ebben az ügyben sem.
Az utóbbi évek során a Mocsáros-dűlő lakott területén, az utak mentén a fák gallyazása is elmaradt. A közterületi idős, régi telepítésű (nyár)fák karbantartását az önkormányzattal szerződésben álló számlás vállalkozó végzi. (A közterületi árok és növényzet gondozása a lakók kötelessége.) Az elmúlt években annak ellenére sem tudott időt szakítani erre a területre, hogy ezt az önkormányzati képviselőn keresztül is szorgalmaztuk. A 2009. júliusi vihar után, amikor több parkoló autóban is kár keletkezett, idén nyáron újabb viharkáresetek történtek. 
Javasoljuk, hogy ilyenkor a károsult biztosítója keresse meg az önkormányzat illetékes osztályát. A hivatallal folytatott figyelemfelhívó levelezésünk is segítséget nyújthat a kár rendezése során.
A komposztálásról továbbra se feledkezzenek meg! Kérjük azokat a lakótársainkat, akik eddig nem próbálták ki, barátkozzanak a gondolattal. Budapesten várhatóan a jövő évtől megszűnik az avar és kerti hulladék elégetésének lehetősége. Egyelőre a mi kerületünkben ezt helyi rendelet szabályozza, ezért márciusban és októberben (csakis ekkor) a hét kijelölt napjain (csütörtök és szombat délelőtt, az időjárást figyelembe véve) lehet égetni. Az elégetés lehetőségének megszüntetése, a Mocsáros térfigyelő rendszere, a közterület felügyelet szankciói, 2011-től a közterületi kaszálás megszüntetése és a lakossági bejelentések reményeink szerint egyre jobban korlátozzák majd azokat az illegális lehetőségeket, amikkel eddig sok lakótársunk is élt. Marad a megvásárolható zsák vagy a komposztálás.
Ezért inkább komposztáljanak és buzdítsanak másokat is erre a környezetbarát hulladékhasznosításra!
Idén, december 3-án, délután 4 órától kerti piknikkel és a pónikkal várja majd a Mikulás a környék apraját és nagyját a Gladiátor utcába.
December 10-én és 17-én az ünnepek előtt a Római-fürdő illetve az Aquincum HÉV megállóban vonatos terepasztallal és kínálással köszöntjük az utazókat és járókelőket. A terepasztal kialakításához és felszereléséhez most kérünk segítséget Önöktől! Hívjanak telefonon: 2426271
Végezetül két kivételes napra hívjuk fel az Önök figyelmét: október 1-je a zene világnapja. Kívánjuk, hogy ezen a napon tudjon mindenki egy kis időt szakítani magának arra, hogy kedvenc zenéjébe merülhessen. Október 6-án pedig emlékezzünk az aradi vértanúkra egy szál gyertya meggyújtásával.
Mindannyiunk nevében köszönetünket fejezzük ki azoknak az embereknek, akik megtették az 1%-os felajánlást az Aquincum-Mocsáros Egyesület részére. 
Az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetőségi tagjai
tisztelettel üdvözlik Önöket!

Kedves Mocsáros-dűlői Lakótársaink!

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz:

 • Október 2-án a Gladiátor utcai pihenőpark előtt gyűjtjük az elektromos és elektronikus hulladékot. Ez az úgynevezett E+E gyűjtés. A kiselejtezett eszközök (használhatatlan és/vagy fölösleges hűtőszekrények, fagyasztók, mosógépek, porszívók, konyhai kisgépek, fűnyírók, más kerti kisgépek, hajszárítók, elektronikus berendezések, rádiók, televíziók, hifik, hangfalak, számítástechnikai cikkek, monitorok, billentyűzetek) elszállításának ideje kb. 13 órakor lesz.
 • Ugyanott, a Gladiátor utcában, ugyanakkor, október 2-án délelőtt használt gumiabroncs-gyűjtés is lesz. Az elszállítás után már nem lesz lehetőség a kidobott cikkek további gyűjtésére, ezért kérjük, lehetőleg a délelőtti órákban használják ki az érdeklődők az adódó ingyenes lehetőséget.
 • Veszélyes hulladékot, festéket, hígítót, vegyszereket a Gladiátor utcában nem lehet leadni. Ezeket az anyagokat a Mátyás király úton, a TIC parkolóban gyűjtik be.
 • Október 2-án a San Marco utcai Óbudai Művelődési Központban idén már harmadszor rendez az önkormányzat Óbudai Civil Napot, ahol az egyesületünk képviselői is jelen lesznek. Délelőtt Bús Balázs polgármester Az év civil szervezete-díjat adja át a Braunhaxler Egyesületnek, azután gyermekműsorok, kulturális programok következnek. Ajánljuk figyelmükbe ezt a programot is!
 • Október 2-án a játszótéren őszi idénymunkákat fogunk végezni, kérjük, hogy jöjjenek ki Önök is füvet nyírni, lombot gyűjteni, gyomlálni, kerítést javítani, takarítani, követ, szemetet szedni. Már csütörtökön-pénteken be lehet kapcsolódni, lehet önállóan dolgozni, mert a sok eső miatt a fűnyírás nem halogatható tovább, az esőmentes, szárazabb napokat ki kell használni.
 • Figyelem! Október 6-án, szerdán 16 órakor gyaloglóklubot indítunk minden korosztály részére, korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül. Fiatalokat, gyerekeket és időseket is szívesen látunk. Találkozóhely: Gladiátor utcai családi pihenőpark előtt, délután négykor. Akinek van gyaloglóbotja, hozza magával, de a helyszínen is ki lehet majd próbálni ilyet. Nordic walking edző is a helyszínen lesz és megtanítja a nordic walking technikát azoknak, akik szeretnék azt elsajátítani.
 • Október 10-én, vasárnap a katonai amfiteátrum területén, a Nagyszombat utcában egésznapos állatsimogató és kézműves napot rendez az önkormányzat. Kisgyermekek számára érdekes programnak ígérkezik, amelyen az Aquincum-Mocsáros Egyesület is részt vesz.
 • A FKFV hulladékgyűjtő autóin kívül hetente jár a zöldhulladékgyűjtő autó is és a FKFV-nél és a környékbeli nagyobb iparcikk áruházakban előre megvásárolt, színtelen (átlátszó) zsákba gyűjtött lombot, zöldanyagot elszállítja. A FKFV honlapján megtalálják a zsákvásárlási helyek listáját is.
 • Szeptember 16-án már elhangzott az Óbudai Zöld Egyetem első ingyenes előadása a szélerőművekről, a következő előadásokat október 21-én (biomassza), november 18-án (napelemek) és december 16-án (napkollektorok), csütörtökönként 17-19 óráig lehet az Óbudai Egyetemen (Bécsi út 96/b, F09-es előadó) meghallgatni. (www.obuda.hu)
 • Ugyancsak kerületi szervezésben kezdődik október 14-én 18 órakor az Óbudai Sportakadémia előadássorozata, az első előadó Monspart Sarolta lesz a Csillaghegyi Közösségi Házban. Téma: a szabadidősport. A következő hónapban, november 11-én dr. Túry Ferenc a testépítés előnyeiről és hátrányairól beszél majd. Ezek az előadások is ingyen meghallgathatók.
 • A HÉV Kaszásdűlő/Köles utca megállójában az Itt Élünk Egyesület kezdeményezett, szervezett és finanszírozott graffitis tatarozást a peron tetőszerkezetén. Az aquincumi HÉV megálló megtisztításának és kifestésének a megszervezését és finanszírozását a mi egyesületünk is támogatni fogja. A megállóhoz graffitis fiatalok terveket készítettek, amiket az egyesületünk honlapján tettünk közzé. Múlt havi felhívásunk után Önök közül többen további ötleteket, rajzokat adtak át nekünk. Szeptember 22-én megbeszélést tartottunk és megállapodtunk, hogy az engedélyek beszerzését követő első olyan alkalommal, amikor az időjárás megengedi, megkezdjük a festést. A munkát a graffitis csapat ingyen és éjszaka végzi majd, kb. egy héten át. A felügyeletet egyesületünk biztosítja. Ehhez az éjszakai őrzéshez segítő jelentkezőket várunk. Az elképzelt ábrázolás alapján a padok lefestését is bevontuk a munkába.
  A BKV-től az engedélyek beszerzését az Itt Élünk Egyesület tagjai végzik. A festékanyag kifizetéséhez is hozzájárulnak.
  A VELUX Kft. 50 ezer forintos támogatást ígért.
  Önöktől 30 ezer forint adomány érkezett eddig.
  A HÉV megállóban elhelyezett plakáton csatlakozásra hívjuk a Római lakótelepen élőket is. Az előzetes kalkuláció alapján kb. 250 ezer forintra lesz szükség. Kérjük, hogy kattintsanak a www.mocsarosegysulet.hu weboldalra és a tervek alapján képzeljék el a jelenleg teljesen lepusztult megállót megszépülve. „Graffiti” megjelöléssel lehet az egyesület bankszámlájára 500-1000 forintos adományt utalni (10102103-44490000-00000005) vagy készpénzzel, nyugta ellenében lehet adakozni az Aranyalma utcai kisközértben, Stampfné Erdélyi Katalinnál.
 • A kerületi önkormányzat határozata alapján idén ősszel kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert üzemeltetnek be a Mocsárosba bevezető utak elején az illegális szemétbeszállítás és más bűnözési módok csökkentése és megakadályozása érdekében. Ezért újra figyelmeztetünk mindenkit, aki a Mocsáros területére autóval vagy talicskával a saját portájáról hordja ki a szemetet, ezentúl ne tegye, mert súlyos büntetést kell érte fizetnie. A zöldhulladékot komposztálni érdemes, a komposztálásba az apró gallyak is beleférnek. A heti kisebb mennyiség elszállíttatásához pedig a fizetős zsákok jelentenek megoldást. Különböző színű zsákokba különböző hulladék kerülhet. A papírgyűjtőbe csak papír tehető, sok időrabló munkát jelent a konténerek mellett található egyéb anyagok eltakarítása – a lakóknak. Veszélyes hulladék is kerül így az utcára, ami végképp tűrhetetlen, hiszen pl. a pala azbeszttartalma súlyosan egészségkárosító. A közterület-felügyelet bejelentési száma: 453-2618.
 • A Rozália utcán közlekedő autók sebességének csökkentését szolgáló beruházást annak ellenére nem végezte még el a kerületi önkormányzat beruházási osztálya, hogy ezt a tervet az utóbbi 10 évben már másodszor, soron is megszavazta a képviselőtestület. Ez azt jelenti pénzt is elkülönítettek e célra. A beruházási ügyosztály kérésére elvégzett közvélemény-kutatás eredménye a hivatali fiókban pihen. Telefonos megkereséseink (amelyekről hangfelvétel készült) rendre zátonyra futottak, az osztályvezetőt személyes látogatásunkkor sem találtuk a helyén.  Az osztály részére újabb sürgető levelet küldtünk, mert hónapok óta nem tartják fontosnak a korrekt tájékoztatást ebben az ügyben sem.
 • Az utóbbi évek során a Mocsáros-dűlő lakott területén, az utak mentén a fák gallyazása is elmaradt. A közterületi idős, régi telepítésű (nyár)fák karbantartását az önkormányzattal szerződésben álló számlás vállalkozó végzi. (A közterületi árok és növényzet gondozása a lakók kötelessége.) Az elmúlt években annak ellenére sem tudott időt szakítani erre a területre, hogy ezt az önkormányzati képviselőn keresztül is szorgalmaztuk. A 2009. júliusi vihar után, amikor több parkoló autóban is kár keletkezett, idén nyáron újabb viharkáresetek történtek. Javasoljuk, hogy ilyenkor a károsult biztosítója keresse meg az önkormányzat illetékes osztályát. A hivatallal folytatott figyelemfelhívó levelezésünk is segítséget nyújthat a kár rendezése során.
 • A komposztálásról továbbra se feledkezzenek meg! Kérjük azokat a lakótársainkat, akik eddig nem próbálták ki, barátkozzanak a gondolattal. Budapesten várhatóan a jövő évtől megszűnik az avar és kerti hulladék elégetésének lehetősége. Egyelőre a mi kerületünkben ezt helyi rendelet szabályozza, ezért márciusban és októberben (csakis ekkor) a hét kijelölt napjain (csütörtök és szombat délelőtt, az időjárást figyelembe véve) lehet égetni. Az elégetés lehetőségének megszüntetése, a Mocsáros térfigyelő rendszere, a közterület felügyelet szankciói, 2011-től a közterületi kaszálás megszüntetése és a lakossági bejelentések reményeink szerint egyre jobban korlátozzák majd azokat az illegális lehetőségeket, amikkel eddig sok lakótársunk is élt. Marad a megvásárolható zsák vagy a komposztálás.Ezért inkább komposztáljanak és buzdítsanak másokat is erre a környezetbarát hulladékhasznosításra!
 • Idén, december 3-án, délután 4 órától kerti piknikkel és a pónikkal várja majd a Mikulás a környék apraját és nagyját a Gladiátor utcába.
 • December 10-én és 17-én az ünnepek előtt a Római-fürdő illetve az Aquincum HÉV megállóban vonatos terepasztallal és kínálással köszöntjük az utazókat és járókelőket. A terepasztal kialakításához és felszereléséhez most kérünk segítséget Önöktől! Hívjanak telefonon: 2426271
 • Végezetül két kivételes napra hívjuk fel az Önök figyelmét: október 1-je a zene világnapja. Kívánjuk, hogy ezen a napon tudjon mindenki egy kis időt szakítani magának arra, hogy kedvenc zenéjébe merülhessen. Október 6-án pedig emlékezzünk az aradi vértanúkra egy szál gyertya meggyújtásával.
 • Mindannyiunk nevében köszönetünket fejezzük ki azoknak az embereknek, akik megtették az 1%-os felajánlást az Aquincum-Mocsáros Egyesület részére. 

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetőségi tagjaitisztelettel üdvözlik Önöket!

 

 

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő