Hírlevél, 2013. augusztus

Kedves Mocsáros-dűlői Lakótársaink!

 

 

 • Bizonyára észrevették, hogy a nyár folyamán megváltozott a papír- és műanyag hulladék gyűjtésének módja. A júliusban életbe lépett törvényt betartva, az utcákról elszállították a gyűjtőedényeket. A papír- és műanyag gyűjtő kukákat ezentúl magánterületen, a  kertekben lehet elhelyezni. Egyesületünk megállapodott egy vállalkozóval, aki a kék papírgyűjtő és a sárga műanyaggyűjtő kukák kihelyezését vállalta. A telepítés és a begyűjtés ingyenes, már néhány társasházban és családi házban sor került rá. Kéthetente felváltva fogják üríteni a kukákat. Kérjük, hogy jelezzék az igényüket e-mailben vagy az Aranyalma utcai közértben, mert további telepítésre is van lehetőség. Családi házak esetében érdemes összefogni, 4-5 család képes egy-egy 240 literes kukát kéthetente megtölteni. Ezt a rendszert addig működtetjük majd, amíg a FKFV Zrt. megszervezi a lakossági papír- és műanyaggyűjtést.
 • A HÉV-vel utazó embereknek, reméljük, feltűnt, hogy a Sziget Fesztivál kezdetére megtisztult, megújult a Filatorigát HÉV megálló. Egyesületünk részt vállalt a munkában, a festést a Bázis Store tagjai készítették el a BKK által engedélyezett és tervezett képek alapján. Egyesületünk köszönetet mond Szabó János Rozália utcai lakótársunknak a munkához nyújtott nagylelkű segítségéért.
 • Veszélyes hulladékgyűjtést szervez a kerületi önkormányzat szeptember 28-án, délelőtt. A hozzánk legközelebb eső gyűjtőpont a Pusztakúti út – Határ út sarkán található. Az Óbuda Újságban részletes leírást olvashatnak a gyűjtésről.
 • Ugyancsak szeptember 28-i program a már tavaly is megrendezett Civilek Éjszakája program, amiről részletesen tájékoztatjuk majd Önöket szeptember 20-a körül megjelenni készülő következő hírlevelünkben. Addig is információt gyűjtünk a Határ úton megtalált két régi, XIX. századi határkőről, amiknek az újra-felállítását erre a napra tervezzük. Tudják-e hány határkő állt az akkori fővárosi határúton és hol álltak ezek a kövek? Más esti programokra is készülünk, akinek programja van, ötlete van, műsorterve van, jelentkezzen!
 • Még tart a júniusban megkezdett gyűjtés az árvízi számlára. Eddig 240 ezer forint gyűlt össze az ezertől 50 ezer forintig terjedő felajánlásokból. Reméljük, lesznek még felajánlók, a befizetés bizonylat ellenében készpénzben vagy átutalással valósítható meg. Korábbi hírlevelünk tartalmazza a gyűjtés okát, ezt a hírlevelet a honlapon olvashatják.
 • Június végén az Óbuda Újságban köszönőlevelet kértünk megjelentetni az Aranyhegyi-patak mentén a júniusi árvízi védekezésben részt vett civileknek és szervezeteknek. A levelet az újság a mai napig nem jelenttette meg, és a cenzúrára magyarázatunk sincs. A szerkesztőségbe elküldött írást a honlapon olvashatják el.
 • Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fővárosban tilos a kerti hulladék égetése. Mára minden kerttulajdonosnak két lehetősége maradt, hogy megszabaduljon a kerti zöldhulladéktól. Az egyik a zsákos gyűjtés, amihez meg kell vásárolni a FKFV Zrt. átlátszó gyűjtőzsákjait, amit hétfőnként szállítanak el. A másik módszer a komposztálás, amit szívből ajánlunk és támogatunk, sőt, akinek erre szüksége van, tanácsokkal is ellátjuk. Forduljanak hozzánk bizalommal, telefonon vagy e-mailben! Komposztáljanak, mert a komposzt nem büdös, kevés munkával kezelhető, virágföldnek, zöldtrágyának használható értékes anyag.
 • Esténként láthatóak a nyestjeink, velük nehéz megküzdeni, de állítólag, kutyatartással, sőt kutyaszőr szétszórásával elriaszthatóak. A macskákról is szó esett a legutóbbi közgyűlésen. A cicák szaporodása ivartalanítással korlátozható. A kandúrok ivartalanítása jóval olcsóbb a nőstényekénél, ezért kérjük a kedves gazdákat, gondoljanak a sok gazdátlan kisállatra és kedvencük egészségére, ne halogassák maradi elvekre hivatkozva a kandúrok ivartalanítását.
 • A Gladiátor utcai parkban egyelőre nincs vezetékes víz, mégis sokan mennek a környékről is víz nélkül a játszótérre, sokszor kisgyerekekkel. Kérjük, hogy mindig legyen Önöknél üveges víz, mert a kézmosó tartályokba kútvizet töltünk, az pedig nem iható.
 • Kedves Lakók! Sok segítséget kapunk a velünk élő emberektől, különösen sokat Pál Józseféktől - Józsi bácsitól és tevékeny feleségétől, Ica nénitől. Köszönjük nekik az odafigyelést és a sok szívességet.

Érchegyi Ferencné Marika néninek a képeslapok szorgalmas készítőjének is hálával tartozunk a gyönyörű munkáiért, a szépséges üdvözlőlapokért.

Korábbi felhívásunkra, amikor ajtót kerestünk a játszótéri faházhoz, több felajánlás is jött, ezeket is megköszönjük. A beépített ajtót Ormos István adományozta az egyesületnek.

 • Honlapunkat szeptember első hetében fogjuk frissíteni, addig a türelmüket kérjük.

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2013. augusztus 25.

Üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő