Hírlevél, 2014. április

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület hírlevele, 2014. április

 

Kedves Lakótársaink!

 

  • Az      Aranyalma utca egyirányúvá tétele      ellen aláírásgyűjtéssel tiltakozunk. Szeretnénk elérni, hogy a      kerületi önkormányzat az utak biztonságos használatát ne ezzel a      módszerrel szabályozza. Az aláírásgyűjtő íven azt kérjük, tegyék rendbe a      környék kátyús, tönkrement útjait, aszfaltozzák le a földutakat. Az      Aranyalma utcának a Rozália út felőli egyirányúsítása ráadásul éppen a      kialakult szokásokkal és a kézenfekvő biztonsággal is szembemegy. Az      aláírásgyűjtéshez csatlakozni lehet ímélben (info@mocsarosegyesulet.hu)      vagy személyesen az Aranyalma utcai kisközértben.
  • Hétvégén (április 12-én),      szombaton a Mocsáros-dűlőben megrendezésre kerül a VII. Óbudai      Terepfesztivál.      Reggel 9 órától 8 órás folyamatos MTB versenyen drukkolhatnak a      versenyzőknek. Várjuk Önöket a Gladiátor utcában!
  • Jövő héten hétfőn (április      14-én) lomtalanítás lesz.      Aznap lehet a háztartási nagydarabos hulladékot a házak elé kihelyezni. A      lomokat kedden (április 15-én) szállítják el. Annak érdekében, hogy a      kirakott lomot ne túrják szét, kérjük, hogy valóban csak az elszállítást      megelőző napon, azaz április 14-én, hétfőn tegyék ki azt az utcára.      Lehetőség szerint mindenki a saját háza elé pakoljon és a lomok      elszállítása után takarítsa el az ottmaradt szemetet. A FKF dolgozói      egyébként meglehetős rendet hagynak a begyűjtés után, de mindig akad      néhány üvegcserép, szög, stb. amit fontos összesöpörni, eltakarítani. A      FKF levélben értesítette a lakókat a tudnivalókról. Ebben a levélben      megtalálják a dátumokat és az információt arra vonatkozóan, hová vihető a      veszélyes hulladék és benne van az is, milyen anyagokat nem lehet az utcára      kitenni.
  • Május 4-én, vasárnap 9      órától rendezzük meg Óbuda napját      a Gladiátor utcában, a szokásos módon sok programmal, játékkal.

Délelőtt íjászat, bábszínház és anyák napi kézműves foglalkozás lesz a program.

Délután folytatódik az íjászat és idén is számíthatunk Birinyi József érdekfeszítő és hangulatos hangszerbemutató előadására. Este tábortüzet gyújtunk. Ki ne hagyják! A részletes programot megtalálhatják a honlapon, valamint a játszótéren és a környező utcákban kifüggesztett plakátokon.

  • Május 8-án, csütörtökön este      18 órakor tartjuk a 2014. évi tisztújító közgyűlést a szokásos helyszínen, a      Nádszál utcai étteremben. Mindenkit várunk, aki az egyesület tevékenységét      segíteni, bírálni vagy informálni szeretné. A tagoknak személyes meghívót      fogunk átadni.
  • Május 11-én, vasárnap délelőtt      részt veszünk az országos TeSzedd! zöldterület takarítási akcióban. Jönnek gimnazista diákok,      jöjjenek ki Önök is, takarítsuk ki a Mocsárosnak hozzánk közeli területét.      A találkozó fél títkor lesz a játszótéren, itt osztjuk szét a zsákokat és      a kesztyűket. Terveink szerint a Prés utcai kiserdőt, a tanösvény      útvonalát és a Schäffer-árok mentét tisztítjuk meg a szeméttől. Az      akcióhoz bárki előzetes regisztráció nélkül csatlakozhat.
  • Május 20-áig be kell küldeni      a magánszemélyek adóbevallását. A szokásos 1%-os adófelajánlást kérjük      Önöktől. A      hírlevélbe csomagolt kártyanaptáron megtalálják az egyesület adószámát,      ezt kell beírni a NAV nyomtatványba. Ezek az 1%-ok jelentős segítséget      nyújtanak az egyesületnek, ezért kérjük, ne hagyják üresen a rubrikát,      mert ez Önöknek nem jelent pluszkiadást, az egyesületnek viszont      hallatlanul nagy támogatás.
  • Amikor      a játszótérre terveznek programot, ne felejtkezzenek meg arról, hogy a      parkban nincs ivóvizes kút. Minden szülő gondoskodjon arról, hogy legyen a      táskájában ivóvíz, ennivaló és papírzsebkendő. Az egyesületi      szolgáltatások ezekre az igényekre nem terjednek, nem terjedhetnek ki, bár      egyre többen fordulnak hozzánk sajátos kérésekkel. A játszótéren a kicsik      kizárólag a koruknak megfelelő játékokat használhatják, azt is csak szülői      felügyelettel. Ezek a játékok tízévesek, felújításra szorulnak, ezért a      figyelmeztetést, kérjük, szíveljék meg. Esetleges balesetekért      felelősséget vállalni nem tudunk. Különös módon számos udvariatlan      vendéggel van dolgunk, akik nem értik és láthatóan nem is akarják tudni,      milyen fantasztikus lehetőséget kapnak ajándékba az Aquincum-Mocsáros      Egyesülettől azzal, hogy ingyenesen használhatják a parkot. Őket arra      biztatjuk, hogy mielőtt névtelen vagy hangos nemtetszésüket      kinyilvánítják, ismerkedjenek meg a park fenntartásának részleteivel, és      ha a vendégeink kívánnak maradni, akkor ne kifogásokat keressenek, hanem      tegyenek meg minden emberileg lehetőt azért, hogy gyerekeikkel még sokáig      élvezhessék a Gladiátor park adta lehetőségeket.

A Gladiátor utcai park, nem győzzük hangsúlyozni, nem közpénzből épült. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület tagjai erőfeszítésének gyümölcseként jött létre, az egyesület tartja fenn, gondozza, takarítja, ezekhez a kiadásokhoz a magántámogatókon kívül normatív módon semmilyen hivatal nem járul hozzá. Kérjük ezért, hogy a munkánkat tiszteljék annyira, hogy nem a hiányosságokat keresik, hanem örülnek a helynek, a lehetőségnek és adománnyal vagy munkával támogatják a fenntartását.

  • Magánrendezvények      tartására időpont kérhető ímélen (info@mocsarosegyesulet.hu), azonban ne      felejtsék el, hogy a magánrendezvény nem jelenthet zártkörű összejövetelt,      azaz a játszótér nyitvatartási időben mindenki előtt nyitva áll. A      sportpályák konkrét időpontokra lefoglalhatók. A magánrendezvények      szervezőitől adományt köszönettel elfogadunk. Kérésre asztalokat,      kézmosási lehetőséget és áramot biztosítunk. A parkba tervezett események      nyomon követhetők az egyesület honlapján található naptárban.

Nyári nyitvatartási idő (márciustól szeptember végéig): reggel 9 órától este 8 óráig

  • A kerti komposztálást nem      győzzük hirdetni.      Már két éve tilos a kerti hulladék elégetése. Még mindig vannak, akik a      Mocsárosba hordják a zöldhulladékot és lomot, de lassan lejár minden      türelmi lehetőség. A játszótérről biztonsági kamera látja be a környéket,      és általában a nyesedék alapján vagy tettenéréssel is könnyen megtalálható      a hulladék eredete. Komoly büntetés vár mindenkire, aki a természetvédelmi      területet szennyezi. Gondolják meg, kérjük Önöket, kedves lakók, ne      szemeteljenek, ne úgy takarítsanak a saját kertjükben, hogy azzal egy      időben a közterületet teszik tönkre. A komposztáláshoz számtalan      jótanácsot találnak a humusz.hu és a szike.eu weboldalakon.

 

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2013. április 9.

Üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

 

 

Az Aquincum-Mocsáros Közhasznú Egyesület

a kulturált, tiszta és biztonságos lakóhely megteremtéséért dolgozik.

Vegyen részt Ön is ebben a munkában!

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő