Hírlevél, 2014. december

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület hírlevele, 2014. december

Kedves Lakótársunk!

 

 • Az      utóbbi időben nem adtunk ki hírlevelet, de ez nem azt jelenti, hogy a      közösségünk érdekeit érintő eseményeket szem elől tévesztettük volna,      különös tekintettel a csatornázás alakulására. A csatornaépítés körüli szakmai problémák észrevételezése sem a      kivitelező részéről megjelölt felelős személyeknek, sem a kerületi önkormányzat      városgazdálkodási csoportja vezetőjének az ingerküszöbét nem érte el.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a készülő közmű építése során rendkívül sok szakmai hibát ejtenek, az átadás időpontja hónapokat csúszik, és eközben sárban, porban, megfelelő biztonsági intézkedések nélkül vagyunk kénytelenek alkalmazkodni a helyzethez. A tájékoztatás minimuma csak utánajárással volt kikényszeríthető és kimerült abban, hogy a Rozália út elején Genotherm tartóba helyezett A4-es méretű nyomtatványokat ragasztottak a villanyoszlopokra, amik a nyári esőzések alatt pár napon belül olvashatatlanná váltak. Tudomásunk szerint a közműépítés anyagi fedezetét az Európai Unió biztosítja, az építés lebonyolítója a BKISZ Projektiroda.

A csatornázásból kimaradt utcákra vonatkozóan és az út-járdajavítás, továbbá út-járdaépítés kivitelezését illetően továbbra sem tudunk érdemi információval szolgálni, mert az illetékesektől nem kapunk tájékoztatást. A beruházással kapcsolatos véleményüket a tulajdonos önkormányzathoz és a kivitelezést lebonyolító céghez küldhetik el.

 • Október      12-én lezajlott az önkormányzati választás. Választókörzetünkben újraválasztották Bulla Györgyöt a      FIDESZ-KDNP képviselőjét. Minden közérdekű kéréssel és kérdéssel      keressék őt bizalommal a 06-20-421-7221-es telefonszámon vagy a bulla56@gmail.com e-mail címen. Eddigi képviselői      tevékenységét újabban ötéves időtartamban lesz alkalma kiteljesíteni,      ehhez a rendkívüli lehetőséghez eredményes munkát kívánunk neki!
 • Tájékoztatásul      közöljük, hogy az új választási törvény értelmében idén már nem      választottunk közvetlenül fővárosi      képviselőt. Ezt a posztot ötéves      időtartamra Bús Balázs, a kerület polgármestere tölti be, tehát ő      képviseli a harmadik kerület lakóit a fővárosi közgyűlésben. A kerület      polgármestere a www.obuda.hu honlapon vagy a polgármesteri      titkárságon keresztül érhető el.
 • December      8-án részt vettünk a fővárosi      közgyűlés közmeghallgatási rendezvényén. A közgyűlés elé tárt régóta      ismételt kérdéseinket a honlapunkon elolvashatják, a helyszínen egyik      kérdés megválaszolása sem történt meg érdemben.
 • A      fővárosi önkormányzat szakmai képviselőivel személyes találkozón      tájékozódtunk azokról a kormányhatározatban rögzített tervekről, amelyekről előreláthatólag 2015. január 28-án dönt      majd a fővárosi közgyűlés, és amelyek      a Mocsáros-dűlő jelentős részének hasznosítását érintik.
 • December 15-én hétfőn délután rendezi      meg a kerületi önkormányzat a Csobánka téri művelődési központban a      kerületi nyilvános közmeghallgatást. Kérjük, ha van kérésük, kérdésük,      tegyék fel azt személyesen a délután 6 órakor kezdődő rendezvényen. Ez alkalommal az egészségügy témakörét      szerepeltetik napirenden, de más ügyekben is hallathatják véleményüket.      Használják ki ezt az évente egy alkalommal rendelkezésre álló lehetőséget!     
 • Az      idei Mikulás ünnepség sok év óta először, anyagi lehetőség híján, nem      került megrendezésre, ezért minden érintett egyesületi tagtól elnézést      kérünk. Amennyiben ezen a télen esni fog annyi hó, hogy a szánkópályát      használni lehessen, akkor pályaavató délutánra fogjuk meginvitálni Önöket      és gyermekeiket.
 • A      „Fogadj örökbe egy zöldterületet” 150 ezer forintos pályázati összegből már      korábban megtisztítottuk az üvegszeméttől és egyéb hulladéktól, kövektől a      park mögötti diófás területet, elegyengettük a földet, kitakarítottuk a      gazos, bokros, átjárhatatlan részeket, legallyaztuk a fákat, biztonságossá      és áttekinthetővé tettük a kerítés mögötti területet. Most már fűnyíróval      vagy fűkaszával rendben tartható ez a földterület is. Ősszel pedig a      szánkódomb déli oldalát talajtakaró kúszónövényekkel telepítettük be azt      remélve, hogy ilyen módon az eróziótól jobban megvédhető a domboldal.
 • A      Johnson Controls cég a tavalyihoz hasonló módon saját pályázati keretéből      támogatta az egyesületet ezer dollárral, amiből ugyancsak a park      fejlesztését finanszíroztuk. Olyan segítőkész emberek közreműködésének      köszönhető ez a támogatás, akik kisgyerekes szülőként a park használói      közé tartoznak és az egyesület munkáját megbecsülik. Ebből az összegből padokat      készíttettünk és állíttattunk fel a Gladiátor utcai játszótéren és a hátsó      diófák alatt, összesen 9 darabot. Korábbi elképzelésünk, hogy használt      betonelemek alkalmazásával készítsünk új ülőhelyeket, meghiúsult. Vas és      beton felhasználásával készíttettük el a padok lábazatát, az ülőfelület      fenyőpallóból készült. A padokat beépítés előtt többször átfestettük.
 • Kora      nyártól kezdődően több alkalommal is előfordult, hogy fényes nappal vagy      estefelé egy zaklatott viselkedésű fiatalember a közeli utcákon      tartózkodó, közlekedő vagy a HÉV megállókban várakozó nőket támadott meg.      A tettest néhány hete azonosították és elfogták.  Mindannyiunk érdekében kérjük, hogy      bármilyen inzultus esetén rögtön forduljanak a rendőrséghez!
 • A      csillaghegyi HÉV megálló felől kisméretű autóbusz közlekedik a kerület      hegyvidékére. A csillaghegyi HÉV megálló tervezett felújítása során a busz      egyik végállomását a Prés utcába tervezik helyezni. A fővároshoz azzal a      kéréssel fordultunk, hogy ez az      autóbuszjárat az Aquincum HÉV megállóból legyen inkább elérhető, hogy      erről a területről is átszállás nélkül vagy egyetlen átszállással (a      160-as busz használatával) elérhető legyen pl. az óbudai temető vagy Belső-Óbuda,      pl. az Eurocenter vagy a Margit Kórház.
 • A      Határ út 1-4. szám alatti házak előtt a közvilágítás fejlesztését, egy      újabb lámpatest felszerelését kérvényeztük az ELMŰ-től.
 • Minden kedves egyesületi tagnak,      lakótársunknak, olvasónknak reményteli, boldog új évet kívánunk!

 

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2014.  december 13.

Üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő