Hírlevél, 2014. július

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület hírlevele, 2014. július

 

Kedves Lakótársunk!

 

Híreink, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot:

 

 • 2014. május 8-án lezajlott az      Aquincum-Mocsáros Egyesület tisztújító közgyűlése. Az egyesület elnöke      dr.Mihályfy Klára lett, a vezetőségi tagok névsora a honlapon      megtekinthető.
 • 2014. május 31-ig elkészült az egyesület      új alapszabálya a március 15-én életbe lépett új Ptk-nak a civil      szervezetekre vonatkozó szabályainak megfelelően. Minden egyéb szükséges      dokumentumot, köztük a közhasznúság iránti kérelmet, mondhatni herkulesi      munkával, elkészítettünk, megírtunk, kitöltöttünk és határidőre      benyújtottunk a Törvényszéknek.
 • A tavalyi év elejétől új könyvelő, Szeitz      Zsuzsa dolgozik az egyesület kettős könyvelésén. Köszönjük ezúton is a korábbi      könyvelő, Szabó Katalin sokéves munkáját!
 • A kerületi önkormányzat polgármesteri      indítvány alapján elfogadott testületi határozattal 2014 nyarától 10      hónapra a Gladiátor utcai pihenőparkba gondnoki tevékenységre      pénztámogatást biztosít. Ez a támogatás nagy csávából húz ki bennünket,      mert a működtetést biztosító pályázatok hiánya, illetve pályázati      próbálkozásaink sikertelensége a park bezárásával fenyegetett. Az összeg      egy részéből új fűnyíró vásárlására van lehetőség. Az önkormányzat      megbízásából életveszélyt elhárító részleges javítást végeztek a      mászóváron és a homokozón július első hetében. A támogatást és a felújító      munkát ezúton köszönjük meg.
 • A Gladiátor pihenőparkban álló      konténerházat és faházat a Duna Autó Zrt. munkatársai felújító festéssel      tették rendbe, ezt a segítséget is köszönjük.
 • Az FKF Zrt. július 14-én kihelyezi itt, a      Mocsáros-dűlőben is a műanyag/fém és papírgyűjtő kukákat a      házakhoz/lakásokhoz. Ezért megszűnik a játszótéren kialakított      műanyaggyűjtő pont, aminek a helyén lehetőség lesz a ping-pong asztal      tárolására.
 • Olaj, használt sütőzsiradék továbbra is gyűjthető,      leadható az Aranyalma utcai közértben. Kérjük, segítsék a környezet      megóvását, és semmiképpen se öntsék a használt étolajat a lefolyóba, hanem      adják le a gyűjtőponton a közért nyitvatartási ideje alatt.
 • Az általános forgalmi rend      visszaváltozott a megszokottra a Rozália-Zsófia-Aranyalma utca      háromszögben, köszönjük egymásnak a támogatást és Ormos István      lakótársunknak a közbenjárást.
 • A csatornázási munkák miatt egyes      útszakaszokat lezárnak. Most a Zsófia utcán folyik az építés, ezért ott      félsávon lehet közlekedni, ezután pedig, várhatóan, az Ádámföldi-Ringató      utcán lesz autóval megközelíthető a Rozália utca.
 • A csatornaépítés tehát folyamatban van,      türelmüket kérjük, mert hetekig tart és porral jár. Az önkormányzathoz írt      levelünkben azt kérjük, hogy a csatornázás, és az azt követő      talaj-megsüllyedés kivárása után, a jövő évben az útburkolat építését      végezzék el és a járdák kijavítását is kérvényezzük. Ha szükségessé válik,      aláírásgyűjtéssel is megtámogatjuk ezt a kérésünket.
 • Idén megint tolvajok prédája lett a levendulás,      ráadásul, vandál módon, a belső sorban nyíló angol levendulát bimbós      állapotban tarolták le. A nyíló levendulás hosszú ideig szemet      gyönyörködtető látvány, napsütésben zsongó rovaretető és pillangótanya      lenne. Jövőre ki kell találnunk valamilyen védelmi megoldást, ehhez jó      ötletet keresünk.
 • A park mögötti diófás területet a „Fogadj      örökbe egy zöldterületet” pályázat keretében kitisztítottuk. Ősszel      folytatni fogjuk gallyazással, a föld elegyengetésével, füvesítéssel,      esetleg padok kihelyezésével. Régi, betonból készült pad-állványokra      számítunk, ilyenek ma is sok helyen állnak deszkatámla nélkül. Akinek van      lehetősége betonlábak adományozására vagy tud olyan helyről, ahol ezek      feleslegesé váltak, kérjük, értesítsen bennünket. A park előtt található      padot is hasonló lábakra építettük, még több ilyen paddal szeretnénk      bővíteni az ülőhelyek számát.
 • Az ELMŰ-nek és az önkormányzatnak      jelezhetők azok a helyszínek, ahol a fák eltakarják a közvilágítást. A      lámpák kitakarása lombritkítással lehetséges, ahol nem, ott ostornyeles      lámpák alkalmazását kérjük.
 • A határkövek ügyében nincs előrelépés,      inkább érthetetlen kifogáskeresés folyik, ezért az engedélyezés ügyében az      önkormányzat városgazdálkodási ügyosztályával folytatott levelezést      beszüntettük és letettünk arról a tervünkről, hogy megtisztítsuk,      biztonságos helyen fölállítsuk és megőrzendő helyi emlékként közszemlére      tegyük a Határ úton megmaradt két határkövet. Sajnálattal tudomásul vesszük,      hogy az ügyintéző nem tartja érdemesnek a mocsáros-dűlői helyi emlékezet      tárgyainak megőrzését és fenntartását, a határköveknek akár ideiglenes, de      a jelenleginél méltóbb helyen való őrzését az Aquincum-Mocsáros Egyesület által      javasolt megoldás szerint és más megoldást sem javasolt. A      felajánlásunkhoz anyagi támogatást nem kértünk, a biztonsági szempontokkal      tisztában vagyunk, a jogi utat bejártuk, az általunk kezdeményezett terepszemle      utáni földhivatali állásfoglalást megkaptuk.

 

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2014. július 09.

Üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő