Hírlevél, 2017. november

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület hírlevele, 2017. november

Kedves Lakótársunk!

 

 

  • A kerületi önkormányzat újraindítja a komposztálási akcióját, amelynek során fából készült komposztáló kereteket adományoznak azon ingatlantulajdonosok részére, akik vállalják, hogy részt vesznek egy, a komposztálásról szóló, szakember által tartandó tájékoztatón. A megbeszélésen minden, komposztálással kapcsolatos kérdésünkre választ kaphatunk. A kerti zöldhulladék érték, törekedjünk arra, hogy az itt maradjon és kertjeinket gazdagítsa.

A tájékoztatót az önkormányzattal közösen fogjuk megszervezni, előre láthatólag 2018 márciusában, a pontos részletekről a későbbiekben fogjuk Önöket tájékoztatni.

Az önkormányzat egyesületünk segítségét kérte a komposztáló tartályokra való igények előzetes felmérésére. Ezért kérünk minden érdeklődőt, hogy igényét 2017. november 30-ig jelezze az info@mocsarosegyesulet.hu levelezési címen. Kérjük, hogy pontos nevüket, az ingatlan pontos címét és telefonszámukat is írják meg a jelentkezésükben. Akinek nincs módja e-mailt írni, akkor ez ügyben papíron adja meg az adatait, és a levelet dobja be az Aranyalma utca 7. szám alatti postaládába.

  • A komposztálási akció másik eleme, az önkormányzat tervei szerint, az ágaprító járat beindítása is, ami kísérleti jelleggel már 2017 decemberében el fog indulni. Ez azt jelenti, hogy egy napra házhoz jön a Mocsáros-dűlőre egy nagyteljesítményű ágaprító berendezés, a tervek szerint méltányos áron. Költségtérítés ellenében a felaprított zöldhulladékot a járat el is szállítja, ha az ingatlantulajdonosnak nincs lehetősége a helyben való komposztálásra. A ledarált ágaprólék mulcsként hasznosítható, bokrok, sövények aljára kiváló talajtakaró válhat belőle. Amennyiben az első akció sikeres lesz, akkor a későbbiekben szintén méltányos díj ellenében vehetjük igénybe a szolgáltatást.

SOS felmérést kell készítenünk, hogy lenne-e igény a házhoz menő, nagy teljesítményű ágaprítóra. Kérünk minden érdeklődőt, hogy igényét 2017. november 20-ig jelezze az info@mocsarosegyesulet.hu levelezési címen, vagy a 70-214 44 54-es telefonszámon.

A beérkezett igények alapján Egyesületünknek kell megszervezni az időbeosztást és az útvonaltervet, ezért a következő információkra van szükségünk:

Ø  az igénylő neve, elérhetőségei

Ø  az ingatlan helye (utca, házszám, vagy valami egyértelmű utalás)

Ø  az aprításra váró zöldhulladék mennysége, m3-ben (vagy más mértékegységben), az ágak maximális vastagsága (kb.)

 

  • Egyesületünk ismét csatlakozik a Fák a Rómain csoportosulás téli fesztiváljához, a „Tél a Rómian”-hoz, amely idén 2017. december 9-én, délután lesz lent a Római-parton. Reméljük, hogy a tavalyi nagysikerű rendezvényhez hasonló jó hangulatú, közös beszélgetésekben, karácsonyváró kézműves foglalkozásokban, forralt borozásban gazdag programban lesz részünk idén is.
  • Továbbra is tervezzük a játszótéri játékeszközök megújítását. A nagy mászóvárat el kellett bontani, amint arról már írtunk Önöknek. Egy hasonló kaliberű, modern játék kb. négy millió forintba kerül, ezt az összeget közösségi összefogás nélkül semmiképpen nem tudjuk előteremteni. Tavasszal közösségi tervezőnapot tartunk majd a parkban, ahová várjuk a tenni tudó és tenni akaró lakótársainkat. Aki tud valamilyen támogatási forrást, amelyet a játszóeszközök megújítására fordíthatunk, az kérjük, jelezze felénk az egyesület e-mail címén (info@mocsarosegyesulet.hu)
  • A hideg idő beálltával érezhetően romlott a Mocsáros-dűlő levegőjének a minősége. A Mocsárosból a kábelégetés szagát érezzük, ám sok lakótársunk is a kazánjában, kályhájában, kandallójában nem kizárólag tüzelőanyagot éget, hanem mindenféle, nem tüzelésre való hulladékot, olajos flakont, műanyagot. A bűz és a füst alapján gond nélkül beazonosíthatóak a kémények. Mindez egyrészt törvénytelen, másrészt rendkívül környezetszennyező. A legfontosabb pedig, hogy az egészségünkre - a miénkre és az állatainkéra is – életveszélyes. Kérjük, fokozottan figyeljenek arra, hogy mindenki csak valódi tüzelőanyagot égessen el, a szemétégetést, ami füstös bűzzel jár és biztosan rákkeltő, szüntessék be.
  • Egyesületünk továbbra is gyűjti a használt étolajat. Kérjük, hogy az összegyűjtött használt olajat helyezzék el az Aranyalma utca 7. szám alatti kerítésen e célra kirakott kosárba.
  • Az önkormányzat a 2017. évre több, mocsáros-dűlői utca felújítását is tervezte, így pl. a Zsófia utca alsó szakaszát is. Ezekből idén semmi sem valósult még meg, erről meg fogjuk kérdezni területi képviselőnket, Bulla Györgyöt és a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályát is. A válaszról tájékoztatni fogjuk Önöket.
  • A fővárosi önkormányzat döntése alapján megkezdődött az Aranyhegyi-patak gátrendszerének megújítása. A tervezett munkálatokról, a műszaki megoldásokról és a kivitelezés menetéről egyesületünk tájékozódni fog, ennek eredményéről külön hírlevélben fogjuk Önöket tájékoztatni.
  • Tájékoztatjuk Önöket, hogy egyesületünk a NEA normatív pályázatán (Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2017-NEA-UN-17-N-0080) 18.000 Ft-ban részesült. Ez a pályázat a megelőző évben a magánszemélyektől és a vállalatoktól kapott adományok alapján nyújt arányos támogatást. A 2016-ban Önöktől kapott adományokat ez úton is nagyon köszönjük.

 

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2017. november 15.

Minden olvasónknak a legjobbakat kívánva, üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

Legfrissebbek

Változás!

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő