Hírlevél, 2018. február

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület hírlevele, 2018. február

Kedves Lakótársunk!

 

 

·                Egyesületünk sikeres pályázatot nyújtott be a Fővárosi Önkormányzat által tavaly kiírt Fővárosi Környezetvédelmi Alap pályázatára. Egyrészt a Mocsáros-tanösvény megújításával, a táblák renoválásával, újranyomtatásával pályáztunk, másrészt pedig a Gladiátor utcai pihenőparkban lévő focipálya teljes megújításával. A projekt része lesz a tanösvény vezető füzeteinek újranyomtatása, és új, felnőtteknek szóló, a tanösvényt ismertető vezetőlap készítése és nyomtatása is. A tanösvényt május végére fogjuk megújítani, ekkortól ismét várjuk majd a környékbeli óvodás és iskolás csoportokat is.

·                A focipálya megújítása magában foglalja a teljes talajcserét, trágyás termőföldet hozattunk a területre, szakszerű kertészeti munkálatokkal készítjük elő a pályát a füvesítésre. A füvesítésnek két útja áll előttünk: vagy fűmagot vetünk – ez az olcsóbb megoldás –, de akkor kb. 8-10 hétig a pálya egészen biztos nem használható, a friss telepítésre rámenni tilos, ha mégis idő előtt használná valaki a pályát, akkor tönkreteszi egész addigi munkánkat.

A másik – az elsőnél jóval drágább – lehetőség a kész gyepszőnyeg vásárlása és annak leterítése. Ezzel a módszerrel a pálya 2 hét után használható lenne.

Egyesületünknek sajnos nincs arra erőforrása, hogy őrizzük vagy őriztessük a focipályát. Elég rossz tapasztalatokkal rendelkezünk arról, hogy a korábbi füvesítés után hogyan nem tartották tiszteletben a hozzánk focizni járók a kérésünket a pálya kímélésére. Mindezek miatt ezért azt javasoljuk, hogy közösségi összefogással teremtsük elő közösen a gyepszőnyeg költségét, ami kb. 1.200.000 Ft-ot jelent.

Kérjük Önöket, ha szeretnék támogatni a focipálya megújítását, és a gyepszőnyeg beszerezését, akkor adományukat juttassák el Egyesületünk számlájára, a Budapest Bank által vezetett 10102103-44490000-00000005 számú számlára. Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatába írják bele, hogy ADOMÁNY.

·                Továbbra is célunk a tavaly lebontott mászóvár helyett egy, a parkhoz méltó, nagy játszóeszköz felállítása. Ennek költségei (kb. 4 millió Ft) meghaladják egyesületünk lehetőségeit, közösségi finanszírozás keretén belül vállaljuk a kivitelezés koordinálását. Ehhez az kell, hogy lakótársaink segítsenek egyéni adományokkal és szponzorok felkutatásával összegyűjteni az új játékhoz szükséges összeget.

·                Nyomatékosan kérjük Tisztelt Lakótársainkat, hogy ne tegyenek ki ételmaradékot az utcára és az erdőszélre sem. A Gladiátor utca elején rendszeresen tapasztaljuk, hogy az erdő tele van nejlonzacskóval és műanyaggal, a Prés utcában ugyancsak van egy hely, ahova rendszeresen tesz valaki ételt. Azon állatoknak, akiknek van gazdájuk, nincs szükségük kitett ételre. A kóbor állatokról való gondoskodás módja nem ez, kérjük, inkább menhelyről fogadjon örökbe állatot, aki szívén viseli a gazdátlan jószágok sorsát, de ne szennyezze a környezetünket a műanyag zacskókkal és dobozokkal.


 

·                Kérjük, hogy a Gladiátor utcában ne parkoljanak a Mocsáros felőli területekre, mert az autók felszántják, tönkreteszik a talajt, és az autótulajdonosok sokszor az autóból a szemetüket közvetlenül kidobják az út menti területre.

·                A parkolási amúgy is nagyon sok problémát okoz, mióta a fizetős övezetek bővültek a kerület belső részein. Egyesületünk többször is jelezte az önkormányzat felé, hogy a Mocsárosdűlő utcáin a helybélieknek már alig jut hely a sok, távolabbról jövő, és napközben nálunk parkírozó autótól. Eddig még nem kaptunk semmilyen konstruktív segítséget, de az ügyet folyamatosan napirenden tartjuk az önkormányzattal való kommunikáció során.

·                Tervezzük, hogy aláírásgyűjtést szervezünk a Mocsárosban egy kutyafuttató létesítésére. Többször is próbálkoztunk már a terület tulajdonosánál, a fővárosi önkormányzatnál és a kerületi önkormányzatnál is, mindeddig sikertelenül. Bízunk abban, hogy lakossági összefogással nagyobb nyomást tudunk a döntéshozókra gyakorolni. Az aláírásgyűjtésről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.

·                Az idei személyi jövedelemadó bevallás határideje május 20. Kérjük, ne hagyják elveszni az 1 %-ot, adják azt egy kiválasztott egyesületnek vagy alapítványnak. Az 1%-ot most ajánlhatja fel minden adózó, függetlenül az adóbevallása határidejétől. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület adószáma: 18099445-1-41. Egyesületünk a tavalyi évben 698.711. Ft 1 %-os adófelajánlást kapott.

·                Kérjük tagtársainkat, hogy a 2018. évi tagdíjat (2400 Ft/év) a fenti számlaszámra szíveskedjenek átutalni.

·                Terveink szerint az idei közgyűlésünket 2018. május 8-án, kedden este 7-kor fogjuk tartani. A közgyűlésről a részletes információkat későbbi hírleveleinkben olvashatnak, a meghívókat áprilisban fogjuk szétküldeni.

·                Továbbra is várjuk a használt sütőolajat az Aranyalma utca 7. szám alá. Egyesületünk több mint tíz éve, úttörő jelleggel kezdett bele a használt háztartási zsiradék gyűjtésébe. A vállalkozó, akivel kapcsolatban állunk, negyedévente viszi el a veszélyes hulladéknak számító olajat, de ehhez minimum 60 liternyit össze kell gyűjtetnünk. Kérjük a segítségüket, hogy továbbra is fenn tudjuk tartani ezt a szolgáltatásunkat az Önök részére. Kérjük, hogy jól záródó, lehetőleg műanyag palackban, edényben adják le a használt olajat az Aranyalma utca 7. számú házhoz, akár úgy, hogy a kerítés mellé helyezik az edényeket.

·                A tavaly év végén az önkormányzat által szervezett ágaprító akció nagy sikert ért el a részt vevők körében. Egyesületünk tolmácsolta a megelégedett lakótársaink köszönetét mind az önkormányzat, mind a munkát végző vállalkozó felé. Kezdeményeztük az önkormányzatnál, hogy az akciónak legyen folytatása. A komposztálási tanfolyamról egyelőre nincs információnk, amint megtudunk erről valamit, tájékoztatni fogjuk Önöket.

 

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2018. február 20.

Üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

Legfrissebbek

Változás!

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő