Hírlevél, 2023. április 7.

Az Aquincum-Mocsáros Egyesület hírlevele, 2023. április

Kedves Lakótársunk!


Az adóbevallás finisében (határidő: május 20.) kérjük, hogy az 1 százalékos felajánlást ne hagyják veszni! Egyesületünk minden kis összeget örömmel fogad és azt teljes egészében a Gladiátor park rendben tartására fordítja. Kérjük, hogy gondoljanak az Aquincum-Mocssáros Egyesület húsz éve tartó parképítő munkájára, érdekvédő szereplésére, rendezvényeire és adójuk egy százalékáról rendelkezzenek az Egyesület javára. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület adószáma: 18099445-1-41


Az egyesületi tagdíjfizetés erre az évre még aktuális, kérjük, hogy a 2400 forintos éves díjat az Egyesület folyószámlájára utalják át vagy készpénzben is befizethető Stampfné Erdélyi Katalinnál. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület bankszámlaszáma:

MKB Bank 10102103-44490000-00000005


Köszönjük minden támogatónknak az Egyesület folyószámlájára befizetett adományát!


Az idei éves közgyűlésünk időpontja május 16-án, kedden, 18 órakor lesz.


Regisztráltunk a TeSzedd! országos szemétgyűjtő napokra, az időpont április 22., találkozó a Gladiátor parkban 10 órakor. Zsákot és kesztyűt adunk, kommunális szemetet gyűjtünk. Az ingatlanok környezetének rendbetételét is javasoljuk. A házak előtti járda, árok, rézsű takarítása sosem volt az önkormányzat kötelessége, ez a lakók felelőssége: 48/1994. (VII. 1.) Főv. Kgy. rendelet a főváros köztisztaságáról. Sajnálatosan sok a műanyag-, papír- és kutyapiszok, tavalyi avar az utcáinkon.


Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés lesz április 15-én, szombaton 8-13 óráig két helyszínen, a Királyok útja 225. előtt és a Búvár utca és Bogdáni út sarkán.


A Mocsáros-tanösvény túraútvonala 6. állomásának a tájékoztató tábláját magánterületi elkerítés miatt nem lehet megközelíteni, ezért a tanösvény útvonalát újra kell terveztetni és elfogadtatni. Kérjük, hogy a túrázók ezt az állomáshelyet, a Vonat utcát kerüljék ki és ideiglenesen a Zsófia utcán tartsanak az amfiteátrum irányába.


Az Aranyhegyi-patak mentén folyamatban van a gátépítés, áprilistól a munka a mi oldalunkon folytatódik. A legutóbbi nagy árvíz ijedelme után örülünk, hogy a védekezés biztosított lesz.


Április 28-án a Városházán előadással szerepelünk majd a zöldpolitikának és a civil szervezeteknek a viszonyáról, együttműködési lehetőségeiről szóló ankéton.


A Fogadj örökbe egy zöldterületet! pályázat keretében a Határ úton talált és csaknem húsz éves huzavona után, 2021-ben felállított, két darab 1878-as határkő környezetét fogjuk parkosítani annak alkalmából, hogy fővárosunk idén 150 éves. Vízvételi lehetőség híján nem virágos növényeket telepítünk, hanem kúszócserjét, talajtakaró madárbirset ültetünk abban a reményben, hogy hosszú éveken át szép látványt nyújt majd és leegyszerűsíti a fenntartás, rendezés gondját.


Két másik pályázaton is nyertünk anyagi támogatást Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatától, mindkét program megrendezésére ősszel kerül sor. Az egyik iskolai csoportok vetélkedője lesz, amivel a századforduló gyerekjátékait elevenítjük fel arra emlékezve, hogy három városrész egyesítésével 150 éves lett Budapest. A másik program a tavaly októberi fenntarthatósági rendezvény folytatása lesz.


A csütörtöki parkrendező napok újra indulnak április közepétől. Minden csütörtökön délután a Gladiátor parkban találkozunk és az aktuális kerti munkákat együtt végezzük el.


A komposztálás hasznosságáról számtalanszor írtunk már, a parkban is komposztáljuk a zöldhulladékot, Önöknek is ezt ajánljuk, kedves lakótársaink. Jó gyakorlati tanácsokkal és válaszokkal állunk rendelkezésükre a parkban csütörtök délutánonként.


A jó minőségű parkterület, a sportpályák ingyenes használati lehetősége kerületi unikum, amennyiben adományukkal, befizetéssel vagy önkéntes munkával segíteni akarnak ebben, tegyék meg!

A kerületben számtalan játszótér épült le az évek során látványosan a rendszeres gondozás hiányában. Az önkormányzatnak megéri némi éves támogatással civil egyesületeket segíteni a parkfenntartásban. A Gladiátor park felépítéséről, tisztasáságról és fejlesztéséről az Aquincum-Mocsáros Egyesület gondoskodik, elsősorban ennek köszönhető, hogy jó színvonalon működik és fejlődik a park több, mint húsz éve.

Ennek az ára, hogy az Egyesület bevételeinek csaknem 100 %-a erre a munkára fogy el az önkormányzati támogatáson felül. A parkot használó vendégek, családok, gyerekek, sportolók, munkahelyi és más közösségek élvezik a park előnyeit, de aránytalanul kevesen áldoznak pénzt vagy munkát a parkra.

Az Egyesület civil önkéntesei nem rendelkeznek annyi szabad kapacitással, hogy rendszeresen marketinggel, önreklámozással foglalkozzanak. Közben látványosan nő a látogatóink száma, sokan élnek a lehetőséggel, a szíveslátással új, helyben lakók és távolabbról, a lakótelepről és a környező lakóparkokból érkezők is. Szeretnénk elérni, hogy a vendégek megértsék a támogatás, az adományozás fontosságát a hosszútávú előnyök kihasználása fejében.

Új szezon kezdődik, ezért újra felhívjuk a figyelmet, hogy magán kerti partit, munkahelyi, családi, gyerekcsoportos rendezvényt csakis megbeszélés és időpont egyeztetés után lehet szervezni. A park nem ingyenes partik és rendezvények kényelmi kiszolgálója. Építője és fenntartója az AME, a szemétgyűjtést és takarítást önkéntesek végzik, nyomatékkal kérjük, ne éljenek vissza a lehetőséggel!


A további jó hangulatú találkozások reményében,


Üdvözlettel: az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége

Budapest, Mocsáros-dűlő, 2023. április 7.

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő