Hírlevél, 2009. november

Kedves Mocsáros-dűlőiek!

1. Értesítjük Önöket, hogy 2009. november 24-én (kedden) este 17 óra 30 perckor a Nádszál utcai Gladiátor Étteremben RENDŐRSÉGI LAKOSSÁGI FÓRUM-ot rendezünk, ahol a kerületi rendőrkapitányság hivatali képviselőjén kívül megjelennek majd a Római lakótelep polgárőrségének képviselői, az önkormányzati közterület-felügyelet munkatársa és a terület önkormányzati képviselőjét, Pauli Antalt is meghívtuk.

Várunk mindenkit, aki a Mocsáros-dűlő közbiztonságával (személyi és vagyonbiztonságával), a közterület állapotával kapcsolatban kérdést kíván intézni az illetékes intézményeket képviselő meghívottakhoz és szeretne a polgárőrség képviselőjével találkozni, velük együttműködni, segíteni őket, csatlakozni hozzájuk.

 

2. Várjuk Önöket a kerületi önkormányzat civil és nemzetiségi irodája rendezésében sorra kerülő II. Civil és Nemzetiségi nap programjaira a San Marco utcai Óbudai Kulturális Központba 2009. november 29-én délelőtt 10 órától kezdődően. Ezen a rendezvényen egyesületünk is képviselteti magát, asztalunknál kézműves foglalkozás keretében, iparművész segítségével karácsonyi képeslapot készíthetnek a látogatók és a fotógyűjteményünk egy részét is kiállítjuk. A programról bővebb tájékoztatást az Óbuda Újság legutóbbi számának 5. oldalán találnak.

 

3. Az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet pályázatának elkészítéséhez még mindig szükségünk lenne a növényeket jól ismerők (kertészek, tájkertészek, amatőrök) segítségére. A pályázat leadási határideje december közepe, addig kérjük, keressenek meg bennünket e-mailen vagy telefonon. Az egyesület vezetőségi tagjai híján vannak a pályázat elkészítéséhez nélkülözhetetlen kertészeti tudásnak, fa- és egyéb növényismeretnek, ezért minden kis segítséget, ötletet köszönettel fogadunk.

 

4. Azoknak a lakótársainknak, akik adójuk 1%-ával ebben az évben az Aquincum-Mocsáros Egyesületet támogatták, hálás köszönettel tartozunk mindannyiunk nevében. Az APEH értesítése alapján közel 580 ezer   Ft érkezett az egyesületünk nevére, amely összeget a törött játszótéri játékok pótlására és a felügyelet nélkül hagyott gyerekek által okozott újabb károk kijavítására költünk.

Számítunk ám Önökre jövőre is, remélve, hogy az egyesületünk által végzett munka alapján nem érzik hiábavalónak a támogatást!

 

5. A játszótéren álló megrongált konténerház, faház tetejének kijavítása és a széttört előtető cseréje megtörtént. A felnőttek általi gondatlan használat következtében eltört mérleghinta főelemét kicseréltettük. A festést magunk fogjuk elvégezni, segítséget azonban nagy örömmel fogadunk ehhez a munkához is a játszóteret használó szülők részéről. A tetőjavítás és a főelem cseréje 320 ezer Ft-ba került.

Ismételten, immár sokadszor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a játszótér játékait kizárólag szülői felügyelettel kint tartózkodó 14 éven aluli gyerekek használhatják, a felnőttek nem, egy kicsit sem és rövid ideig sem! A kisgyermekek biztonságát a szülők ne a játékokra való felmászással biztosítsák! Az anyagi károkozásért a szülőket terheli a felelősség. Az utóbbi évben az akarattal okozott károk kijavítására több mint félmillió forintot kényszerültünk áldozni. A pihenőpark építője és fenntartója az Aquincum-Mocsáros Egyesület, nem az önkormányzat. A hasonló, értelmetlen rombolás okozta kiadások a fejlesztési lehetőségeket csorbítják és a kedvünket szegik!

 

6. Folytatjuk még, előreláthatólag november végéig, a karácsonyi adománygyűjtést. Több szervezet is segítségünkre lenne a célhoz juttatásban. Kérjük, gondoljanak a karácsonyt megelőző takarítás, játék- és ruhanemű szelektálás közben arra, vannak emberek, akik önhibájukon kívül nagyon kevés pénzből gazdálkodnak és a gyerekeikkel együtt nagy hasznát tudnák venni minden tiszta ruhaneműnek, ágyneműnek, konyhai eszköznek, játéknak, könyvnek, esetleg használható elektromos tárgyaknak, akár lecserélt televíziónak, konyhai gépnek is. A karácsony előtti hetekben kérjük, Önök se feledkezzenek meg a rászoruló emberekről, felnőttekről, öregekről és gyerekekről! Az adományozás szándékát ki-ki a mocsaros@freemail.hu e-mail címen vagy a 242-6271-es telefonszámon jelezheti.

A gyűjtést időben kell lebonyolítani, hogy a meleg ruha, játék, akár ajándékként, akár segítő adományként valódi támogatást jelentsen a rászorulóknak. Reméljük, a Mocsáros-dűlő lakói között vannak adakozó emberek, akik átérzik az adományozás fontosságát, és jóindulattal vannak a szegények iránt. Tudjuk, hogy az adománycsomag elkészítése, a ruhák, tárgyak kitisztítása munkaigényes, ezért külön tiszteletünket és nagy köszönetünket fejezzük ki azoknak az embereknek, akik időt szánnak erre!

7. Értesítjük Önöket, hogy az Aquincum-Mocsáros Egyesület vezetősége legutóbbi ülésén arról döntött, hogy a kerületi önkormányzat egyik következő testületi ülésének napirendi pontjaként javasoljuk a Mocsáros ügyét felvezetni. A napirendi pont felvezetésére Pauli Antalt, körzetünk önkormányzati képviselőjét és Szabó Magdolna környezetvédelemért felelős alpolgármestert kérjük fel. 

 

8. Az önkormányzati komposztálási akció őszi programjai befejeződtek. Köszönjük a résztvevőknek, hogy időt szántak az előadás meghallgatására. Kellemes komposztálást kívánunk abban a reményben, hogy nemsokára megsokszorozódik a komposztálást végző mocsárosiak száma és nem lesz olyan ház, olyan itt lakó ember, aki lelkiismeret furdalás nélkül hordja az utcára a szemetet, a zöldhulladékot, ágakat, gallyakat, leveleket, és hagyja az árokban, az úton, a járdán a lombot, amely azután hónapokig csúfítja mindannyiunk közterületét – mint a HÉV kerítés mentén a Sajtoló utcánál. Most újra kérjük a notórius szemetelőket és alkalmi társaikat, hogy a Mocsáros természeti területére és az utcákra, a kerítés mellé ne hordjanak ki zöldhulladékot és kommunális szemetet! A közterület-felügyelet segítségét kell igénybe vennünk, ha ez a gyakorlat sürgősen nem szűnik meg és a felhalmozott hulladék nem tűnik el.

 

9. Az FKF Zrt. zöldhulladék-gyűjtő kukásautói heti rendszerességgel szállítják el a házak elől a kikészített zsákokat. Csak zsákos elszállítást végeznek, tehát a megvásárolt gyűjtőzsákokba bele kell helyezni a leveleket, beleaprítani a kisebb faágakat, gallyakat. A vastagabb gallyakat is elszállítják, amennyiben kötegelve,  kb. 60-80 cm hosszúságban, felaprítva tesszük a ház elé. Ez a szolgáltatás egész november végéig elérhető lesz.

Kizárólag az átlátszó vagy sárga színű, az FKF Zrt-től vásárolt zsákokat szállítják el, amelyeknek az ára az elszállítási költséget is tartalmazza!

A papírhulladék összekötözve a papírkonténerbe rakható, a műanyaghulladék tisztán és zsákolva a játszótéri faház mellett gyűjthető, a használt sütőzsiradék pedig az Aranyalma utcai kisközértben leadható.

Gyakran előfordul, hogy kommunális szeméttel teli zsákot raknak a papírgyűjtő konténerek mellé. Ez a szokás újra és újra felüti a fejét, legutóbb, több napon át, irodai uzsonnák maradványával lepték meg ismeretlen tettesek a Prés utcaiakat. Egyesek úgy szabadulnak meg a szeméttől, hogy az autóból orvul kirakják azt. Kérjük Önöket, Szemetelő Urak és Hölgyek, válasszanak illedelmesebb, polgáribb megoldást, például az előfizetett hulladékgyűjtő konténert, amelynek kiürítési ideje területünkön hétfőnként történik.

 

10. A Mikulás délutánról: december 5-én délután 3 és 5 óra között a játszótér előtti Gladiátor utcába várja a Mikulás azokat a kisgyerekeket, akik szeretnének személyesen is találkozni vele és szeretnék, ha a Mikulás felvenné őket a pónilovak húzta kocsijára, egy játszótéri körre. Az egyesületi tagok gyermekeit a Mikulás külön szeretettel és föltétlenül elvárja, hogy egy kis ajándékcsomaggal köszönje meg a gyerekeken keresztül a szüleiknek az egyesületi tagság szép gesztusának a vállalását.

 

11. December 4-én és 11-én délután 5-től 6-ig szokatlan karácsonyváró műsort rendezünk a HÉV megállókban. 4-én a római-fürdőiben, 11-én pedig az aquincumiban. Sült krumplival, sült almával és szeretettel várjuk mi, a szervezők és a szereplők, a HÉV utasait és minden kíváncsi lakótársunkat!

 

12. A Római-fürdő HÉV megálló valaha szebb napokat látott területét december 21-én, szombaton délelőtt 9 és 11 óra között kérem, takarítsuk ki együtt! A lomb és szemét összesöprése a cél, zsákokat hozok, lombseprűt és seprűt mindenki hozzon magával. Várok mindenkit, aki segíteni tud és akar, leginkább azokat az embereket, akik naponta használják a megállót és hiába várják a BKV takarítóit. A megálló teljes hosszának a kitakarítása a cél. Segítsünk a BKV-nak, az ügyvédi iroda munkatársainak, a HÉV megálló mellett lévő telek tulajdonosának és az ott álló ház lakóinak ebben a munkában! Amennyiben meg tudjuk tisztítani a megálló parkrészét és peronját, a sarki fenyőfa alkalmassá válik arra, hogy a Mocsárosban lakó gyerekek feldíszítsék mindenki karácsonyfájának.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából megtisztították az aluljárót a graffiti-mentesítők. Már a póttisztítás első akciója is lezajlott. Ebben a megállóban régen rendőr posztolt, ivókút állt rendelkezésre, trafik és telefonfülkék működtek, volt nyilvános melegedő helyiség és WC, nyaranta muskátlival és petúniával díszítették. Ma elrondítva és elhanyagolva áll, a csatornáját letépték, csövesek alszanak a körteraszon és a bokrok között végzik a dolgukat sokan.

Az ivókút után kutatunk, a pótlását akkor is igényelni fogjuk a BKV-tól, ha az eredeti kút nem kerül elő.

Legfrissebbek

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% 1%

Változás!

Tavaszi szemétszedés a Mocsároson

Ismét tavaszi takarítás a Mocsároson!

Hírlevél, 2015 április

Petanque pálya a Pihenőparkban

Szomszédünnep Óbudán május 2-án!

Lakossági fórum március 25-én!

Hírlevél, 2015. február

Hírlevél, 2014. december

Hírlevél, 2014. július

Óbuda Napja - 2014. május 4.

8 órás MTB verseny a Mocsárosban

Hírlevél, 2014. április

Hírlevél, 2014. február

Mikulás 2013.

Hírlevél, 2013 november

Hírlevél, 2013 szeptember

Őszi takarítónap a Mocsároson

A Johnson Controls adománya Egyesületünknek

Közösségi takarító nap - 2013. október 12. 9-14 óráig

Kérdőív a Római-partra tervezett mobilgátról

Hírlevél, 2013. augusztus

Felhívás!

Kedves Római partért aggódó civil barátunk!

Hírlevél, 2013. július 3.

Új körzeti megbízott a Mocsárosban

Civil Nap 2013. május 26.

Szomszédünnep Óbudán – Óbuda Napja 2013.

Hírlevél, 2013. március-április

Szomszédünnep 2013

Hírlevél, 2013. február

Hírlevél, 2013. január

1 % köszönetnyilvánítás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás!

Egyesületi Mocsáros-bejárás

Fitneszpark avató

Megérkeztek a fitneszgépek!

Időpont-foglalási rendszer

Hírlevél, 2012. május

Szomszédünnep 2012

Mocsáros Tanösvény foglalkoztató füzet letöltése

Hírlevél, 2012. április

Hírlevél, 2012. április II.

Megtisztítottuk a tanösvény útvonalát

Hírlevél, 2012. március

Hírlevél, 2012. február

Fűszerspirál

Évzáró vacsora

Megtartottuk hagyományos évzáró vacsoránkat

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás

Ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás, és megajándékozta a gyerekeket

Hírlevél, 2011. november

Örömmel tudatjuk minden családdal, hogy idén is ellátogat egyesületünk Gladiátor utcai játszóterére a Mikulás! Kis krampuszai megsúgták, hogy a Mikulás hintón érkezik és várja a gyerekeket

Szemétszedés, padépítés

Fűszer szüret

Padfestés

Lefestettük az új padot a pihenőpark előtt

Köszönjuk az 1% felajánlásokat!

Hőlégballonozás a Mocsároson

A hőlégballonozást próbálhatták ki a bátrabbak a mocsárosban.

Levendulaszüret

Nyáron leszüreteltük az első évi termést

Hírlevél, 2011. október

Itt az ősz, a falevélhullás és -gyűjtés meg a komposztálás lehetőségének ideje. A már szokásos októberi programokra várjuk Önöket!

Hírlevél, 2011. május

Óbuda Napja, 2011. május 7.

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Óbuda Napja (május 7.)

Húsvéti állatsimogató, 2011. április 23.

Levendula-ültető nap 2011. április 16.

Hírlevél, 2011. április

Főoldalunkon találják a levendulaültető-nap és a húsvéti állatsimogató program meghívóját.

Fotók a IV. Óbudai Terepfesztiválról 2011

IV. Óbudai Terepfesztivál

Hírlevél, 2011. március

Áprilisi mozgalmas hónap lesz, minden hétvégén érdemes kijönni a Gladiátor utcai játszótérre

Hírlevél, 2011. február

Ebben a hírlevelünkben az 1%-os kampányról, további programjainkról és a madarak téli etetéséről is olvashatnak.

Hírlevél, 2011. január

Minden érdeklődőt várunk segítő önkénteseink sorába. Kérjük, aki kedvet érez az egyesületi aktivitáshoz, bátran jelentkezzen, örömmel fogadjuk!

Karácsonyfánk, 2010

Saját kezűleg készített díszekkel ékesítettük fel a karácsonyfánkat a játszótéren.

Mikulás a játszótéren, 2010

Idén is eljött hozzánk a Mikulás a krampuszaival. Gyönyörű hóesés és sok gyerek fogadta. A gyerekek nagyon örültek a kis póniknak és persze az ajándékcsomagoknak.

Hírlevél, 2010. december

December 11-én, szombaton délelőtt karácsonyfadíszeket készítünk kézműves foglalkozás keretében a konténerházban, ahová érdeklődő gyerekeket várunk.Idén fenyőfát állítunk a pihenőparkban és a kézműves díszekkel felékesítjük, kivilágítjuk. Szeretnénk szemet gyönyörködtető látványt teremteni

Hírlevél, 2010. november

A kerületi önkormányzat határozata alapján a kamerákkal kiépített térfigyelő rendszert beüzemelték, a Mocsárosba bevezető utak elejét, néhány kivételével, betontömbökkel lezárták, a bejutás lehetséges módjáról a tűzoltóságot és a mentőket értesítették. A Mocsáros területére szemetet kihordani végre lebukásveszélyessé vált.

Hírlevél, 2010. szeptember

Szeptemberi hírlevelünkben közérdekű információkkal fordulunk Önökhöz

Hírlevél, 2010. augusztus

Augusztusi hírlevelünkben két elgondolkodtató és kihasználható lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket

Hírlevél, 2010. június

Júniusi hírlevelünkben néhány fontos információval szolgálunk

Gyermeknapi állatsimogató, 2010

Pónik, lovaglás és kocsikázás az idei gyermeknapon

Májusi növényültetés, 2010

Május 8-án délelőtt 10 órától kb. száz ember dolgozott a parkban, néhányan sötétedésig

Hírlevél, 2010. április

Május eseményekben teli hónap lesz; itt olvashatja a részleteket

Fotók a III. Óbudai Terepfesztiválról

A rendezvény a szervezők szemszögéből

Beszámoló a III. Óbudai Terepfesztiválról

Április 10-én, szombaton az ígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket.

Húsvéti állatsimogató, 2010

A rossz idő ellenére két nyuszi és két csibe várta a gyerekeket a játszótéren. Íme a képek!

Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL által meghirdetett Zöldövezet 2009. Programban a "Pihenőpark fejlesztés és bővítés a Mocsáros-dűlőn" című pályázatunk alapján Egyesületünk 500 ezer forint támogatásban részesül

Hírlevél 2010. március

Egyesületünk idei második hírlevele az április 10-én megrendezésre kerülő Óbudait Terepfesztiválról, a húsvéti eseményeinkről és a tavalyi közbiztonsági fórum eredményeiről

III. Óbudai Terepfesztivál

2010. április 10-én ismét Terepfesztivál a Mocsároson

Játszótér a hó alatt

Rég nem látott havas képek a pihenőparkról

Hírlevél 2010. január

Egyesületünk idei első hírlevele, melyben olvashatnak a Mocsáros ügyét tárgyaló önkormányzati ülésről, az új honlapunkról, az 1%-okból befolyt összeg felhasználásáról, valamint 2010-re tervezett programjainkról

Régi fotók a Mocsárosról

Szinte hihetetlen, hogy pár évtizede még így nézett ki a Mocsárosdűlő